<
НОВИНИ ДНЯ: РФ припинила використовувати Кримський міст для постачання зброї на фронт, - The Independent  Сі Цзіньпін повідомив, за якої умови підтримає мирну конференцію щодо України  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФ  Синоптикиня попередила про заморозки: де суттєво опуститься температура  Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданкувсі новини дня
Політика
Світ
03.05.2023 663

Ракета дальністю 300 кілометрів: полковник запасу ЗСУ розповів про подарунок від Британії

Експерт вважає, що такі ракети можуть знищити Кримський міст.

f1af063168d72748fbca5037f86211f5_03.05.23

Іноземні ЗМІ повідомили, що Велика Британія може передати Україні ракети дальністю понад 300 кілометрів. Це дуже хороше підсилення для ЗСУ. Пише ТСН. 

Про це в інтерв'ю ТСН.ua сказав військовий експерт, льотчик-інструктор, полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

Експерт зауважив, що Британія хоче передати Україні ракету Storm Shadow. Ракета цього тисячоліття, крилата, дозвукова, з дальністю 300-700 км і більше.

"Залежно від того, якої дальності нам дадуть ракети, ми будемо виконувати бойове ураження на бойовий радіус цієї ракети. В середньому це близько 300 км. Поки що нам цього достатньо, щоб знищити Кримський міст, і будь-яку точку на окупованій території України ми дістанемо. Ракета, з одного боку, недешева, але завдання, які вона виконує, в десятки разів більші за вартість самої ракети", - вважає Роман Світан.

Експерт наголосив, що ця ракета високоточна, проте виникають запитання, звідки її запускатимуть.

"Хороша ракета, високоточна. Залишається питання пуску - ракета морського або повітряного базування, але думаю, якщо поставити завдання, можна виконати і наземні пуски за допомогою пускових установок морського базування.  Найімовірніше, нам їх уже передали. Інформація потрапляє в ефір в основному вже після постачання. Я думаю, найближчим часом ми побачимо роботу цих ракет", - сказав він.

Нагадаємо, в Повітряних силах показали фото штурмовика Су-25, до якого прикріплені американські ракети Zunі класу "повітря-земля". Через це російські пропагандисти влаштували істерику.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ракета дальністю 300 кілометрів: полковник запасу ЗСУ розповів про подарунок від Британії 5.00 5 2
Політика / Світ
03.05.2023 663
Еще материалы раздела «Світ»