<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Світ
03.05.2023 529

Спроба РФ провалилася: Китай вперше проголосував за резолюцію ООН, у якій Росію названо агресоркою

Загалом резолюцію підтримали 122 країни.

8ddf7d63facee9a9e4c27967299214c8_03.05.23

Китай проголосував за резолюцію ООН, у якій Росію названо країною-агресоркою. Подію прокоментував постійний представник України в Організації Обʼєднаних Націй Сергій Кислиця, зазначивши, що спроба РФ зняти згадку про агресію щодо України провалилася. Пише ТСН. 

Про це Кислиця написав у Twitter.

"Генасамблея 122 голосами "за" і 5 голосами "проти" ухвалила резолюцію про співпрацю ООН та Ради Європи. Cпроба РФ зняти згадку про агресію щодо України провалилася", - написав він.

Загалом резолюцію підтримали 122 країни, серед яких і ті,що вважають дружніми Росії, наприклад, Казахстан і Вірменія, Індія та Бразилія.

Раніше писали про 4 ключові країни, які прагнуть уникнути посилення протистояння між США, РФ і КНР. Йдеться саме про Індію, Бразилію, Пакистан і Єгипет.

Оценка материала:

5.00 / 1
Спроба РФ провалилася: Китай вперше проголосував за резолюцію ООН, у якій Росію названо агресоркою 5.00 5 1
Політика / Світ
03.05.2023 529
Еще материалы раздела «Світ»