<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізаціювсі новини дня
Політика
Росія
03.05.2023 333

В РФ відбувається протистояння за посади в Міноборони – американські аналітики назвали причини

Серед російського військового керівництва триває протистояння за посади в Міністерстві оборони.

15af84a4fd88fb653b6708c38658aac6_03.05.23

У Росії так звана опозиційна "фракція" у Міноборони, ймовірно, намагається змістити вищих військових чиновників, публічно критикуючи їхні дії. Пише ТСН. 

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Так, російські блогери поскаржилися, що заступник міністра оборони генерал-полковник Юнусбек Євкуров кілька місяців тому побував на Херсонському напрямку та не виконав своєї обіцянки виділити окупантам від 140 до 150 катерів для захисту островів у дельті Дніпра.

Критика блогерів на адресу Євкурова обрушилась після звільненням 27 квітня заступника міністра оборони Росії в тилу генерал-полковника Михайла Мізінцева. Повідомлялося, що Мізинця було звільнено після того, як командувач Повітряно-десантних військ РФ і пов'язаний з ПВК "Вагнера" генерал-полковник Михайло Теплинський проінспектував війська Північного флоту, виявивши серйозні проблеми з постачанням.

Теплинський, як повідомляється, прийняв на себе командування російськими військами на півдні України в середині квітня і, можливо, використовує своє нове призначення для звільнення чиновників Міноборони Росії, мотивуючи це тим, що вони не спроможні належним чином забезпечувати окупаційні війська.

Нагадаємо, в ISW повідомляли, що Міноборони Росії змінило свою риторику про обстріли України.

Оценка материала:

5.00 / 2
В РФ відбувається протистояння за посади в Міноборони – американські аналітики назвали причини 5.00 5 2
Політика / Росія
03.05.2023 333
Еще материалы раздела «Росія»