НОВИНИ ДНЯ: Захоплення Вугледара навряд чи дасть росіянам особливу оперативну перевагу, - ISW  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Як приготувати куряче філе в соєвому соусі на сковороді  Що розлютило республіканців?: усе про розслідування візиту Зеленського та вимогу звільнити Маркарову  "Одягайтеся дуже тепло": синоптикиня Діденко попереджає про серйозне похолодання в Україні  Байден терміново збирає засідання “Рамштайну” на рівні лідерів  Як приготувати грецький соус дзадзикі: розповідає фудблогервсі новини дня
Політика
Україна
04.05.2023 389

В Україні запрацював реєстр зниклих безвісти: як подати заявку

Доступ до реєстру зниклих безвісти матимуть лише окремі посадовці.

1fa680956b76e77da9ee4bfb21deb55f_04.05.23

В Україні запрацював Єдиний реєстр осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Отримати витяг із реєстру можуть родичі людей. Пише ТСН. 

Про це повідомила пресслужба МВС.

Дані надаватимуть представники Департаменту інформатизації МВС України. Для отримання витяга потрібно подати до МВС запит і копії документів, що засвідчують особу запитувача та ступінь споріднення зі зниклою особою.

Надіслати звернення можна:

  • на електронну пошту — pgmia@mvs.gov.ua,
  • на адресу МВС — м.Київ, вул. Богомольця, 10, Міністерство внутрішніх справ України.

Заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко розповів, що реєстр є захищеною базою даних. Доступ до нього матимуть лише окремі посадовці: представники Офісу уповноваженого зі зниклих безвісти, працівники Нацполіції та Департаменту інформатизації МВС.

"Картки записів формуються на основі заяв, поданих родичами зниклих до Нацполіції. А верифікацію кожної особи здійснює безпосередньо Офіс уповноваженого зі зниклих безвісти", - пояснив він.

За даними МВС, наразі офіційно підтверджено приблизно 23 тисячі людей, які вважаються зниклими безвісти внаслідок воєнних дій.

Нагадаємо, станом на квітень в Україні вважають зниклими безвісти понад 7 тисяч військовослужбовців.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні запрацював реєстр зниклих безвісти: як подати заявку 5.00 5 2
Політика / Україна
04.05.2023 389
Еще материалы раздела «Україна»