<
НОВИНИ ДНЯ: Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грозивсі новини дня
Політика
Україна
04.05.2023 801

Рада підтримала будівництво Національного військового кладовища у Києві

2 травня, Верховна рада України підтримала будівництво Національного військового кладовища. Його планують розташувати на Броварському проспекті у Києві.

3j0a3453_id76471_1300x867_27_650x410_04.05.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram нардепа Ярослава Железняка.

"Парламент підтримав закон №9240 щодо розміщення Національного військового меморіального кладовища в місті Києві", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що мова йде про ділянки державної та комунальної власності на Броварському проспекті у Дніпровському районі м. Києва.

Для цього використовуватимуть земельні ділянки КП "Дарницьке лісопаркове господарство", а також інші земельні ділянки. За відповідне рішення проголосували 322 депутати.

У травні 2022 року Верховна рада ухвалила закон, в якому закріплено поняття Національного військового меморіального кладовища та особливості його правового статусу.

Минулого тижня у Верховній раді був зареєстрований законопроект щодо забезпечення розміщення Національного військового меморіального кладовища в місті Києві.

Також повідомлялось, що Київрада виділила земельну ділянку для розташування меморіального військового кладовища у Биківні. Загальна площа Національного військового меморіального кладовища сягне майже 100 гектарів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Рада підтримала будівництво Національного військового кладовища у Києві 5.00 5 2
Політика / Україна
04.05.2023 801
Еще материалы раздела «Україна»