<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Уряд України оприлюднив дані про зарплати прем’єра та віце-прем'єрів  Чи є загроза з Придністров’я: у ГУР доповіли про ситуацію зараз  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Нафтогазова галузь РФ зіткнулася з кадровими проблемами через мобілізацію, - Bloomberg  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновниківвсі новини дня
Політика
Україна
04.05.2023 1264

Заробляв на "білих квитках". Проти начальника Одеського військкомату відкрили справу

Правоохоронці відкрили кримінальну справу проти начальника Одеського обласного територіального центру комплектування. Його підозрюють у продажі так званих "білих квитків" для звільнення від мобілізації.

1___6734_650x410_04.05.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Державне бюро розслідувань.

За оперативними даними, за гроші начальник військкомату організував шахрайську схему. Він давав вказівку підлеглим не призивати тих чи інших осіб.

ДБР відкрило кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем в умовах воєнного та незаконного збагачення (ч. 5 ст. 426-1, 368-5 ККУ). Начальнику військкомату загрожує до 12 років за ґратами. Наразі чиновника відсторонили від служби.

Також правоохоронці перевіряють інформацію ЗМІ про статки родини підозрюваного. Досудове розслідування триває, встановлюється повне коло причетних до оборудки осіб.

Нагадаємо, Кабмін розширив повноваження військкоматів, їм дозволили вручати повістки незалежно від їх місця взяття на облік.

Також глава Міноборони повідомив, що Генштаб почне відправляти на фронт військкомів з тилу.

Оценка материала:

5.00 / 4
Заробляв на "білих квитках". Проти начальника Одеського військкомату відкрили справу 5.00 5 4
Політика / Україна
04.05.2023 1264
Еще материалы раздела «Україна»