<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
04.05.2023 1850

Були названі на честь російських військових. В Одесі депутати перейменували два райони

Одеська міська рада на сесії у середу, 3 травня, підтримала перейменування Суворовського та Малиновського районів міста.

_poskot_od_ua_650x410_04.05.23

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Одеську міську раду.

Депутати вирішили перейменувати Суворовський та Малиновський райони міста на Пересипський та Хаджибейський.

Проект про перейменування було опубліковано на сайті міськради у вівторок, 2 травня. У документі вказано, що такі назви було рекомендовано історико-топонімічною комісією.

Варто зауважити, що напередодні у місті було проведено опитування щодо перейменування вказаних районів. Воно закінчилось 29 квітня о 10:00. За його результатами про перейменування Суворовського району на Пересипський взяли участь 5 617 людей, про перейменування Малиновського району на Хаджибейський - 4 658.

Нагадаємо, раніше райони були названі на честь генералісимуса Олександра Суворова та маршала Радянського Союзу Родіона Малиновського.

Нагадаємо, нещодавно в Києві перейменували ще три вулиці та провулок. А 9 лютого було перейменовано ще 31 об'єкт, назва якого пов’язані з Росією чи з радянським минулим.

Оценка материала:

5.00 / 3
Були названі на честь російських військових. В Одесі депутати перейменували два райони 5.00 5 3
Політика / Україна
04.05.2023 1850
Еще материалы раздела «Україна»