<
НОВИНИ ДНЯ: Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результат  Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росією  Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні всі новини дня
Політика
Світ
05.05.2023 580

У Зеленського відповіли, яка ймовірність, що Путін буде у Гаазі на лаві підсудних

Зеленський наполягає, щоб світ пристав саме на формат міжнародного трибуналу щодо російського керівництва.

f2da3def43fba21fb8dcdb7a79d7e700_05.05.23

В Офісі президента працюють над тим, аби притягнути російське політичне й військове керівництво до міжнародного трибуналу.

Про це розповів заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква в інтерв'ю для ТСН.ua.

"Для цього ми наполягаємо на тому форматі (міжнародному трибуналу - ред.), про який ви сказали. Адже саме повноцінний міжнародний трибунал adhoc зможе привести вище керівництво РФ, включно з лідером цієї держави, до покарання за найжахливіший злочин - злочин агресії. Ми над цим працюємо. Ви бачите, що зростає кількість членів керівної групи, які приєднуються до позиції щодо необхідності такого трибуналу", - розповів він.

Жовква зауважив, що тривають дискусії щодо формату трибуналу, однак президент України Володимир Зеленський наполягає на міжнародному судочинстві.

"Ви будете бачити буквально вже найближчими днями ті заходи, які особисто матиме президент, щоб світ пристав саме на формат міжнародного трибуналу, повноцінного щодо найвищих злочинців держави-агресора", - додав заступник керівника ОП.

Міжнародний кримінальний суд видав дозвіл на арешт Путіна

Нагадаємо, у березні Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженої з прав дітей РФ Марії Львової-Бєлової за депортацію українських дітей до Росії.

Тепер влада Південно-Африканська Республіка неформально попередила Росію, що буде змушена заарештувати російського диктатора Володимира Путіна за ордером МКС. Про це повідомило видання Sunday Times. За даними ЗМІ, ПАР намагається переконати Кремль відмовитися від ідеї візиту.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Зеленського відповіли, яка ймовірність, що Путін буде у Гаазі на лаві підсудних 5.00 5 2
Політика / Світ
05.05.2023 580
Еще материалы раздела «Світ»