<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  "Є лише один спосіб змінити владу на території Росії": Яковенко пояснив, про що йдеться  НАТО звинуватила Росію в гібридних діях в Європі: жорстка заява Альянсу  Чотири основних фронти: генерал Маломуж назвав найгарячіші напрямки у травні  Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Напад РФ на НАТО: в ГУР оцінили, за скільки днів Кремль може захопити країни Балтії  Потенційне створення ПВК в Україні: нардеп пояснив важливий нюансвсі новини дня
04.05.2023 370

В Україні знижується ціна на яйця

Перед великодніми святами в Україні спостерігалося підвищення цін на продукти. Зокрема, подорожчали яйця. Але після Великодня ціна на курячі яйця поступово знижуватиметься.

Про це «24 Каналу» розповіла старша наукова співробітниця відділу ціноутворення та аграрного ринку Інституту аграрної економіки Світлана Пашко.

Пашко зазначила, що це пов’язано з приходом на ринок продукції приватних господарств. Саме вони виробляють приблизно половину всього обсягу яєць в Україні.

«Слід також пам’ятати, що поголів’я курей-несучок оновлюється щовесни. Втім, у 2022 році сталася технологічна перерва, яка була спричинена важкою воєнною ситуацією в країні. Тож, нині вже почали нестися ті курки-несучки, поголів’я яких було відновлене на підприємствах восени минулого року. Отже, виробництво яєць зростатиме, а ціна на яйця буде падати», – сказала вона.

За даними «Мінфіну», станом на 3 травня ціна на яйця становить:

  • ТМ «Квочка» – 70,60 грн;
  • ТМ «Ясенсвіт» – 68,78 грн.

За прогнозами науковців Інституту аграрної економіки, поступове зниження ціни триватиме до середини літа. Але тільки у тому випадку, якщо не погіршиться ситуація на ринку кормів, яка також впливає на ціну яєць.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні знижується ціна на яйця 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
04.05.2023 370
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»