<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощівсі новини дня
Політика
Україна
04.05.2023 640

МВС наступного місяця запустить єдиний реєстр зброї

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко вважає, що від запуску в Україні єдиного реєстру зброї, який анонсувався на 23 червня 2023 року, "виграють всі".

Про це він сказав в інтерв’ю на телемарафоні, наголосивши: щодо легалізації зброї мови поки немає, повідомляє ЛІГА.net.

"Моя думка – цей реєстр зброї буде однаково привабливий і вигідний для всіх. Тому що ми знову говоримо про бюрократію, про час людей, про безпеку людей і контроль за зброєю, якої, на жаль, через війну буде все більше і більше на території нашої держави", – сказав міністр.

Клименко водночас зазначив, що в цьому випадку мова не йде про легалізацію зброї – лише про те, щоб вся наявна у країні зброя була в єдиній базі даних.

"Щоб кожен громадянин, спілкуючись з дозвільною системою, з магазином, міг чітко розуміти, коли зброю треба перевірити, коли треба відстріляти, в якому стані ця зброя знаходиться. Щоб він міг спокійно замовити, купити цю зброю, через цифровий сервіс направити документи, а не стояти в черзі в магазин, дозвільну систему чи експертну службу", – сказав глава МВС.

Він додав, що цим реєстром держава хоче "полегшити громадянам мати справу з правоохоронними органами та суб’єктами господарювання". Крім того, за його словами, єдиний реєстр полегшить розкриття кримінальних справ, якщо внесена до бази зброя буде використана "якимись злочинними елементами".

Оценка материала:

5.00 / 1
МВС наступного місяця запустить єдиний реєстр зброї 5.00 5 1
Політика / Україна
04.05.2023 640
Еще материалы раздела «Україна»