<
НОВИНИ ДНЯ: США дозволили Україні бити по РФ наданою зброєю: у Путіна відреагували  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Спекотний початок літа: якою буде погода в Україні у перші вихідні червня  В Україні буде багато дощів з грозами: прогноз погоди на початок червня  Сигарети дорожчатимуть швидше: комітет Ради підтримав підвищення акцизу  Беремо кефір та будь-яке варення: швидкий та смачний рецепт пирога "Гість на порозі"  Літо почнеться спекоювсі новини дня
Політика
Україна
05.05.2023 392

Як ЗСУ можуть звільнити Крим: експерт озвучив план

Збройні сили України створять умови для звільнення окупованого Росією Криму.

12abee029eaf71d10a88e488d26a4133_05.05.23

Неминучість звільнення захопленого Росією 2014 року українського півострова наблизилась у часі. Секретар РНБО Олексій Данілов припустив, що Україна може використати якісь неочікувані методи для звільнення Криму від російської окупації.

Про які засоби взагалі могло йтися, розповів в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua військовий оглядач, майор запасу та ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман.

"Якщо він каже про неочікувані методи, то, скоріш за все, це неочікуваним може бути і для нас. Поки що відомо, що нам не передавали далекобійну ракетну техніку наші партнери, тому є певна відстань, яку ми можемо вражати тим, що є зараз. Але наші БПЛА власного виробництва можуть літати на відстань більше тисячі кілометрів і навіть була інформація, що вони можуть літати на відстань до 3 тисяч кілометрів. До того ж, ми бачили як працювали надводні безпілотні плаваючі апарати, які атакували певні порти в тимчасово окупованому Криму. Тому, скоріш за все, Данілов мав на увазі, що це будуть масовані атаки наших БПЛА. Важко уявити, що це може бути ще. Є артилерія, є РСЗВ і є певні відстані, на яких вони можуть уражати ворога. БПЛА — найбільш далекобійна наша зброя. Вона не така потужна, ці летючі апарати можуть нести невеликі вибухівки. Але зате вони можуть літати дуже далеко. Скоріш за все, ми вже їх достатньо виробили і зможемо робити такі масовані атаки на військові об’єкти як в Криму, так і в інші міста РФ. Про це навіть говорили в російських пабліках. Вони цього дуже бояться і розуміють, що велика кількість БПЛА, якими ми можемо атакувати військові об’єкти росіян, вони не здатні перехопити. Це може завдати їм великої шкоди", - зазначив він.

Нагадаємо:

Оценка материала:

5.00 / 2
Як ЗСУ можуть звільнити Крим: експерт озвучив план 5.00 5 2
Політика / Україна
05.05.2023 392
Еще материалы раздела «Україна»