<
НОВИНИ ДНЯ: У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепловсі новини дня
Політика
Україна
05.05.2023 381

Як на Банковій готуються до російських "ударів помсти за Кремль": відповідь нардепа

Україна ще від початку повномасштабного вторгнення РФ готова до спроб російських окупантів бити по урядовому кварталу.

b05fae59d525c4acc93ab41fc51e8afe_05.05.23

Член комітету ВР з нацбезпеки Федір Веніславський зауважив, що Росія намагалась атакувати так звані "центри ухвалення рішень" ще від перших днів повномасштабної війни, тому ці погрози Кремля не мають жодної новизни. Пише ТСН. 

Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода.

"З перших днів війни ворог завдавав ударів по центрах прийняття рішень. Достатньо згадати Харківську, Миколаївську ОВА, які були об'єктом саме терористичних бомбових ударів РФ. І урядовий квартал був під прицілом. Завдяки умілим зусиллям наших військ ППО урядові будівлі не постраждали. Те, що вони були об'єктами атак, в цьому сумнівів немає ні в кого", - переконаний Веніславський.

За його словами, в будь-якому разі зусилля щодо прикриття неба над Києвом будуть лише нарощуватися.

"Київ - як столиця України - має важливе символічне значення для громадян України, і має важливе психологічне значення для росіян. Вони безперечно будуть продовжувати завдавати таких ударів, але бути впевненими, що вони не принесуть результатів, ми не можемо, але те, що ми до цього готові - так це точно", - додав нардеп.

Нагадаємо, заступник голови Ради Безпеки РФ Дмитро Медведєв після атаки безпілотників на Кремль заявив, що президента України Володимира Зеленського потрібно вбити.

В Офісі президента до таких погроз ставляться скептично. Так, радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що "порожня бочка сильніше дзвенить".

Оценка материала:

5.00 / 2
Як на Банковій готуються до російських "ударів помсти за Кремль": відповідь нардепа 5.00 5 2
Політика / Україна
05.05.2023 381
Еще материалы раздела «Україна»