<
НОВИНИ ДНЯ: Байден про угоду з Україною: США не відправлятимуть війська, але будуть давати зброю  Росія втручатиметься у вибори президента США, щоб скоротити підтримку України, - Bloomberg  Замороженого на 46 000 років черв'яка повернули до життя – він почав народжувати дітей  У Раді відповіли, чи буде економічне бронювання від мобілізації  Ваші котлети стануть ресторанною стравою: до фаршу потрібно додати всього лише один інгредієнт  Ціна історії: через унікальну археологічну знахідку в Греції призупинили важливе будівництво  ЗСУ можуть намагатися послабити ППО РФ напередодні поставок F-16, - ISWвсі новини дня
Політика
Світ
05.05.2023 348

Союзник Путіна накопичив урану для створення 5 ядерних бомб: "Близький Схід може спалахнути"

Міністр оборони Ізраїлю заявив про можливість Ірану створити п'ять ядерних бомб.

5c84050c5ff77f38ae02d6632ed711b1_05.05.23

Іран накопичив таку кількість матеріалу, що розщеплюється, якого вистачить для створення п'яти ядерних бомб. Пише ТСН. 

Про це заявив міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант, пише The Times of Israel.

"Іран не обмежиться однією ядерною бомбою. Наразі у нього достатньо збагаченого урану на рівні 20% та 60%, якого вистачить для 5 бомб", – зазначив Галлант.

Міністр оборони Ізраїлю вважає, що якщо Тегеран доведе збагачення урану до 90% – рівня зброї, "це буде великою помилкою, і ціна буде високою, і будуть наслідки, які можуть запалити Близький Схід".

Вважається, що Іран ще не збагатив уран до 90% чистоти, необхідної для ядерної зброї, але може швидко зробити це із поточного рівня збагачення, якщо захоче.

Раніше у Пентагоні заявили, що Іран може виготовити матеріал для ядерної бомби за 12 днів. Генерал Міллі запевнив, що США не допустять створення ядерної зброї Іраном.

За інформацією WSJ, Росія в обмін на "шахеди" постачає Ірану кіберзброю.

Оценка материала:

5.00 / 1
Союзник Путіна накопичив урану для створення 5 ядерних бомб: "Близький Схід може спалахнути" 5.00 5 1
Політика / Світ
05.05.2023 348
Еще материалы раздела «Світ»