<
НОВИНИ ДНЯ: Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reutersвсі новини дня
Політика
Світ
05.05.2023 428

Трибунал для Путіна: Зеленський відповів, коли очільник Кремля буде на лаві підсудних у Гаазі

Зеленський наголосив, що в усьому світі країни об'єднуються заради допомоги Україні.

79b2da879c489bb7cfa78c00368a1977_05.05.23

Президент України Володимир Зеленський заявив, що після перемоги російський диктатор Володимир Путін опиниться на лаві підсудних разом із політичним та військовим керівництвом злочинної держави. Пише ТСН. 

Про це він сказав під час виступу в штаб-квартирі Міжнародного кримінального суду (МКС) у Нідерландах під час свого візиту в четвер, 4 травня.

"Звичайно, ми хочемо бачити іншого Володимира тут, у Гаазі", - із гумором сказав Зеленський. - Того, хто заслуговує на те, щоб отримати вирок за ці злочинні дії саме тут, у столиці міжнародного права".

"Я впевнений, що ми побачимо це (Путіна у Гаазі - ред.), коли ми переможемо, а ми переможемо. І коли ми переможемо не тільки на полі бою, а й російську агресію. Подивіться, як країни в усьому світі об’єднуються, щоб допомогти українцям захистити себе, незалежно від того, чи є в них бажання допомогти. Чи відчувають, що на карту поставлено більше, ніж доля однієї країни", – наголосив лідер України.

Візит Зеленського до Нідерландів

У четвер, 4 травня, коли в Амстердамі вшановують пам'ять жертв Другої світової війни, президент України Володимир Зеленський прибув з візитом до Нідерландів. Там він виступив перед парламентом, відвідав Гаазький суд та виголосив промову на Всесвітньому форумі.

Під час виступу в Гаазі Зеленський розкритикував ідею "гібридного" спецтрибуналу. Він закликав до створення повноцінного міжнародного трибуналу для суду над Путіним. Він послався на Нюрнберзький процес, на якому судили нацистів після Другої світової війни.

Оценка материала:

5.00 / 1
Трибунал для Путіна: Зеленський відповів, коли очільник Кремля буде на лаві підсудних у Гаазі 5.00 5 1
Політика / Світ
05.05.2023 428
Еще материалы раздела «Світ»