<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської арміївсі новини дня
Політика
Україна
05.05.2023 439

На аеродромі Сеща у Брянській області знищили Ан-124 "Руслан" – Легіон "Свобода Росії"

За інформацією російських добровольців, ще один такий самий літак отримав уламкові пробоїни фюзеляжу.

7093fad7284c5ad67a5431d942374f70_05.05.23

Бійці Легіону "Свобода Росії", який воює на боці України, заявили про "бавовну" на аеродромі Сеща у Брянській області. Пише ТСН. 

Про це пише прес-служба Легіону у Телеграм.

За їхньою інформацією, було пошкоджено як мінімум один АН-124-100 ("Руслан"). Вартість одного борту оцінюється у суму щонайменше 70 млн доларів США.

У РФ, за різними даними, станом до 3 травня 2023 року було не більше 12 таких літаків у робочому стані. Їхнє виробництво чи ремонт власними силами в РФ неможливі, зазначають російські добровольці.

"Квазі-уряд РФ замовчує реальні втрати бойових літаків внаслідок нічної атаки безпілотника", – йдеться у повідомленні Легіону.

За словами прес-служби, небайдужі росіяни із опору Легіону кажуть, що реальні масштаби втрат техніки у полку перевищують офіційно заявлені.

Нібито не пошкоджено, а повністю знищено одного АН-124-100, який перебував на стоянці повністю заправлений паливом. Ще один такий самий літак отримав осколкові пробоїни фюзеляжу.

"Поки невідомо, чи все це втрати, ми чекаємо на супутникові знімки з місця подій", — підсумували в Легіоні "Свобода Росії".

Український Генштаб чи Міноборони поки що не коментували цю інформацію.

Аеродром Сеща: що відомо

Сеща – військовий аеродром у Брянській області, розташований поблизу однойменного селища.

Там базується 566-й військово-транспортний авіаційний Сонячногірський полк. На його озброєнні перебувають літаки Ан-124.

Саме з цього аеродрому злітали винищувачі-бомбардувальники СУ-34 для ударів території України.

За інформацією "Радіо Свобода", частина вертольотів РФ, що базувалися на території Білорусі, змінили дислокацію на аеродром Сеща. Станом на 6 квітня там були військові гелікоптери, винищувачі, літаки АН-124 та ІЛ-76.

Легіон "Свобода Росія": коротка довідка

Про створення Легіону "Свобода Росії" стало відомо у березні 2022 року. До його складу входять росіяни-добровольці, які виступають проти режиму Путіна. За словами тоді ще радника ОП Арестовича, осередки легіону "Свобода Росії" з'явилися на території РФ і вже розпочали активні дії.

Раніше повідомлялося, що в Бєлгородській області впала ще одна бомба ФАБ-500, якою окупанти збиралися бомбардувати Україну.

Оценка материала:

5.00 / 1
На аеродромі Сеща у Брянській області знищили Ан-124 "Руслан" – Легіон "Свобода Росії" 5.00 5 1
Політика / Україна
05.05.2023 439
Еще материалы раздела «Україна»