<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°всі новини дня
05.05.2023 522

“Через арешти СБУ тисячі українців можуть втратити роботу”, – “Смарт-Холдингу”

У “Смарт-Холдингу” заявили про чергове порушення міжнародного законодавства й блокування діяльності, яке може призвести до звільнення тисячів українців. Про це після нової хвилі арештів холдингу оголосило керівництво компанії.

smart-holding-7552_05.05.23

Як зазначається в заяві, повернення Міністерством юстиції колишнього бенефіціара Вадима Новинського до реєстрів дало змогу СБУ накласти арешт на частину компаній холдингу. Наразі, окрім газовидобувної діяльності, під арештом перебувають нерухомість та суднобудівні активи. Також зупинені ліцензії компанії Enwell Energy, яка лістингується на Лондонській біржі. 

Керівництво “Смарт-Холдингу” називає дії СБУ та Мін’юсту незаконними, оскільки правових підстав щодо висунутих звинувачень не існує. Крім того, в холдингу зазначають, що блокування операційної роботи бізнесу може призвести до вимушеного звільнення працівників, а це більше 3000 людей.

“Ми зверталися до влади з закликом припинити свавільні дії правоохоронців та розблокувати операційну діяльність бізнесу, щоб 3000 українців мали роботу та отримували зарплатню, а держава – отримувала податки. З 10 квітня держава вже втратила 125 млн гривень податків, і продовжує втрачати”, — заявляють у “Смарт-Холдингу”.

В компанії підкреслили, що готові та будуть захищати свою позицію у юридичній площині.

Нагадаємо, 1 грудня 2022 року всі активи “Смарт-Холдингу” були передані в два трасти: Smart Trust і Step Trust. Їхніми власниками стали п’ять громадян Кіпру. 10 квітня Мінʼюст скасував реєстраційні дії в Єдиному держреєстрі щодо змін кінцевих бенефіціарних власників українських компаній  «Смарт-Холдингу». Нових власників активів виключили з реєстру, а Новинського відновили як кінцевого бенефіціарного власника частини компаній.

13 квітня СБУ повідомила про арешт майна “Смарт-Холдингу” на суму понад 3,5 млрд грн. До списку заблокованих активів увійшли корпоративні права на 40 українських підприємств і 30 газових свердловин. У відповідь на це нові власники заявили про порушення своїх прав й спробу позбавити їх законної власності.

3 квітня стало відомо, що СБУ арештувала й ряд інших компанії, які раніше належали Новинському.

Оценка материала:

5.00 / 2
“Через арешти СБУ тисячі українців можуть втратити роботу”, – “Смарт-Холдингу” 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
05.05.2023 522
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»