<
НОВИНИ ДНЯ: "Ухилянтами" автоматично можуть стати два мільйони чоловіків: що буде, якщо не оновити дані в ТЦК  В Україні ще на місяць подовжать пільгову ціну на електроенергію для населення  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітня  Остін про ATACMS: не чудодійний засіб, але дає можливість завдавати далеких ударів  Ймовірність обвалу українського фронту зменшується, - естонська розвідка  Топ-генерал США про Abrams в Україні: обговорюємо швидку адаптацію до умов на фронті  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділювсі новини дня
Політика
Світ
06.05.2023 333

ВООЗ оголосила про закінчення пандемії COVID-19

Водночас у ВООЗ заявили, що небезпека від коронавірусу нікуди не зникла, тому необхідно надалі дотримуватися правил безпеки.

6547b944ff46d193b6586a7602fc47d1_06.05.23

Всесвітня організація охорони здоров'я у п'ятницю, 5 травня, вирішила скасувати статус пандемії коронавірусу COVID-19. Пише ТСН. 

Про це під час брифінгу заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус під час брифінгу.

Він повідомив, що комітет організації з надзвичайних ситуацій напередодні ухвалив рішення рекомендувати скасування глобальної надзвичайної ситуації у сфері охорони здоров'я. Водночас Гебреїсус зазначив, що небезпека від коронавірусу нікуди не зникла, тому необхідно надалі дотримуватися правил безпеки.

"Минулого тижня від COVID-19 кожні три хвилини гинула людина — і це лише смерті, про які ми знаємо. Просто зараз тисячі людей у всьому світі борються із хворобою в реанімації, мільйони живуть із виснажливими наслідками COVID-19. Вірус нікуди не подінеться. Він все ще вбиває та мутує. Як і раніше, існує ризик появи нових варіантів, що викликають спалах захворювань і смертей", — сказав очільник ВООЗ.

ВООЗ оголосила коронавірус пандемією в березні 2020 року. 30 січня цього року ВООЗ вирішила продовжити статус пандемії коронавірусу (COVID-19) як глобальної надзвичайної ситуації. За три роки організація зафіксувала 7 мільйонів смертей, але їхня реальна кількість, за словами Гебреїсуса, може сягати 20 млн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що новий штам Covid XBB.1.18, який отримав назву “Арктур”,  є підваріантом дуже заразного варіанту “Омікрон”, який є найпоширенішим варіантом у США.

Крім того, ми раніше інформували, що американський президент Джо Байден підписав документ «Закон про походження COVID-19 від 2023 року».

Оценка материала:

5.00 / 1
ВООЗ оголосила про закінчення пандемії COVID-19 5.00 5 1
Політика / Світ
06.05.2023 333
Еще материалы раздела «Світ»