<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Світ
06.05.2023 1421

У Китаї відповіли, чи вважають Росію агресоркою після підтримки резолюції ООН

Позиція Пекіна щодо українського питання не змінилася.

7c82938b5adf4d79948fe567997233ed_06.05.23

У Китаї не вважають війну в Україні агресією з боку РФ, позиція Пекіна від початку повномасштабної війни не змінилася. Пише ТСН. 

Про це пише газета South China Morning Post .

У звіті китайських дипломатів ідеться, що вони проголосували за весь текст резолюції ООН, а не за схвалення пункту про російську агресію.

Нещодавня розмова лідера України Володимира Зеленського та голови КНР Сі Цзіньпіна також не стосувалася голосування в ООН.

"Позиція Китаю з українського питання не змінилася, і позиція під час голосування не має нічого спільного з телефонною розмовою між двома главами держав", – заявило постійне представництво Китаю при ООН.

Нагадаємо, вперше за рік повномасштабної російської агресії свою позицію з її приводу прояснив Китай, це було анонсовано за тиждень, і до останнього ніхто не знав, наскільки нейтральною вона залишиться.

Оценка материала:

5.00 / 4
У Китаї відповіли, чи вважають Росію агресоркою після підтримки резолюції ООН 5.00 5 4
Політика / Світ
06.05.2023 1421
Еще материалы раздела «Світ»