<
НОВИНИ ДНЯ: Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛК  Як приготувати мариновані огірки за 3 хвилини: блогерка перевірила популярний рецепт  В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз  Як помолитися про захист військових: найсильніші молитви-обереги для воїнів  В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгувсі новини дня
Політика
Світ
06.05.2023 550

Пішли на крайній варіант: генерал армії розповів про "удари дронами" по Кремлю

У Кремлі продовжують стверджувати, що відбувся замах на Путіна. Там погрожують, що російська сторона залишає за собою право вжити заходів у відповідь.

4276cfda251809e673d511ce33fe0c1d_06.05.23

До яких дій можуть вдатися росіяни чи все ж таки це шантаж, розповів в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua генерал армії, керівник Служби зовнішньої розвідки України 2005-2010 років Микола Маломуж.

“У Путіна не було виходу, яким чином змусити Україну сісти за стіл переговорів на умовах РФ. Як він не тиснув і на Захід, і на Китай, і на Ердогана, і на Орбана, нічого не вийшло. Тобто все вийшло на формулу, яка передбачає мир згідно з суверенітетом України, іншого формату в світі немає. Не передбачено жодним правом, що можна окупувати територію і заключати мир. Тому в цій ситуації єдина формула. Зрозуміло, що Путін не може ніяк із цим змиритися. Це сьогодні для нього подібно смерті. Тому намагається якимось чином підняти ставки”, - розповів Микола Маломуж.

За його словами, у РФ було намагання звинуватити Україну в тероризмі, працювали різні формати, проте варіант з ударом по Кремлю був крайнім. Друга складова в рейтингу загроз — загроза ядерної зброї, особливо тактичного рівня, і удари по центру ухвалення рішень і, відповідно, проведення конкретних терористичних актів щодо керівництва України, включно з президентом.

“Це пакет, який він виставив. Путін розраховує, що за допомогою нього ми сядемо з ним за стіл переговорів і Путін буде диктувати порядок денний. Цього якраз не буде. Це ще один величезний прорахунок самого Путіна, тому що всі виконавці знають чітко, що всі їхні засоби перебувають під прицілом США, Великої Британії та інших країн НАТО. Точно так само проти використання ядерної зброї Китай та Індія потужно попереджають Путіна. Тому в цей момент гратися з ядерною зброєю - це фактично грати проти себе. Тому я вважаю, що Путін буде підіймати ставки та погрожувати не через те, що він не хоче вдарити по Україні, а через те, що він боїться за себе. Виконавці не готові йти на тим крок, тому що розуміють, що їм також кінець”, - додав Маломуж.

Нагадаємо, що безпілотники, які начебто здійснили атаку на Кремль, можуть бути підставою для скасування військового параду на Красній площі в Москві.

Оценка материала:

5.00 / 2
Пішли на крайній варіант: генерал армії розповів про "удари дронами" по Кремлю 5.00 5 2
Політика / Світ
06.05.2023 550
Еще материалы раздела «Світ»