<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати смачний і поживний сендвіч на сніданок: рецепт з Instagram  Коли Собор архангела Гавриїла: історія свята, традиції  Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижня  Не "Слуга народу": під яким брендом партія Зеленського може піти на вибори  Як приготувати пухкі булочки для бургера: розповідає блогерка  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липні  В Україні від 1 вересня може здорожчати вартість пального: у ВР схвалив законопроєктвсі новини дня
Політика
Україна
06.05.2023 425

Резніков озвучив 7 очікувань України від саміту НАТО

Україна наголошує на отриманні гарантій безпеки від країн НАТО.

af9f41248dc8e6a7ea97666d6d3a5568_06.05.23

Україна обовʼязково має стати членом НАТО, і альтернативи цьому шляху нема. Пише ТСН. 

Про це заявив голова Міністерства оборони України Олексій Резніков у відеозверненні під час конференції у вашингтонському аналітичному центрі "Атлантична рада" в п'ятницю, присвяченій підготовці до саміту НАТО, що відбудеться у Вільнюсі в липні, інформує Голос Америки.

Міністр озвучив сподівання України щодо рішень, які будуть ухвалюватися на Вільнюському саміті. Всього вони включають 7 пунктів.

  • Відданість членству України в НАТО. "Альянс має запропонувати Україні до кінця 2023 року чіткий алгоритм членства".
  • Гарантії безпеки України від НАТО, що діятимуть до вступу України до Альянсу.
  • Готовність НАТО підтримати формулу миру, запропоновану президентом України Володимиром Зеленським. Як повідомлялося, президент України представив десятикрокову формулу миру на саміті G20 цьогоріч. Вона, серед іншого, включає відновлення територіальної цілісності України, виведення російських військ, звільнення всіх полонених, трибунал над винними в агресії та безпекові гарантії для України.
  • Продовження відданості НАТО забезпеченню нагальних оборонних потреб України, включачно з ППО, далекобійною артилерією, боєприпасами, танками та бойовими літаками.
  • Оборонна підтримка України до того, як буде повністю відновлено суверенітет України.
  • Створення механізму кризових консультацій з Україною в рамках Статті 4 Статуту НАТО.
  • Перетворення Комісії НАТО — Україна на Раду НАТО — Україна, з переходу України на стандарти НАТО в оборонних системах, медичної допомоги та розмінування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що країни Північної Європи зробили спільну заяву щодо вступу України до ЄС та НАТО.

Крім того, ми раніше інформували, що президент України Володимир Зеленський пояснив, чому Україна може і повинна стати 33-ю країною, яка приєднається до НАТО.

Оценка материала:

5.00 / 2
Резніков озвучив 7 очікувань України від саміту НАТО 5.00 5 2
Політика / Україна
06.05.2023 425
Еще материалы раздела «Україна»