<
НОВИНИ ДНЯ: Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.05.2023 421

Українцям нагадали про штрафи за спалювання сухої трави

Рятувальники просять громадян не спалювати суху траву та листя. За підпал сміття чи сухостою українцям загрожує штраф.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Спалювати сміття та сухе листя чи траву в Україні заборонено. За підпал передбачена адміністративна відповідальність, а також штраф у розмірі від 3060 до 6120 гривень, а для посадових осіб - від 15000 до 21000 гривень.

Також рятувальники закликають не порушувати пожежну безпеку в лісі. За це також передбачила адмінвідповідальність і штраф у межах від 1530 до 4590 гривень.

Крім того, українцям нагадали, що пожежа у лісі чи підпал сухостою може призвести до знищення екосистеми, загибелі тварин.

Замість спалювання українцям радять компостування сухостою або вивіз на спеціальне звалище комунальними службами.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українцям нагадали про штрафи за спалювання сухої трави 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
06.05.2023 421
Еще материалы раздела «Суспільство»