<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.05.2023 421

Медики пояснили, як розпізнати алергію

Кожна п’ята людина у світі страждає на алергію. Невдовзі, за прогнозами фахівців, від алергії потерпатиме половина всього людства, в Україні ж на цю недугу хворіє близько 10 мільйонів людей.

Про те як розпізнати алергію пояснили в ДУ "Тернопільський ОЦКПХ МОЗ".

"Алергію може спричинити і звичайна пилюка, і навіть сонячне проміння. Але 50 відсотків усіх алергіків страждають від специфічної реакції саме на пилок рослин. Пора цвітіння дерев або трав перетворюється для них на період страждань", - розповідають медики.

Пояснюється, що причиною тому є збій у роботі імунної системи. Вона починає сприймати безпечні речовини як загрозу, і внаслідок цього організм видає специфічну реакцію.

Існує низка симптомів, які допоможуть зрозуміти, чи дійсно ви страждаєте від алергії, а саме:

  • Чхання. При алергії напади чхання тривають день за днем без очевидної причини за відсутності нежиті як такої.
  • Нежить (ринорея). При алергії виділення з носа зазвичай прозорі і водянисті, тоді як при простуді вони зазвичай жовтуваті і густіші.
  • Закладений ніс. При алергії слизова оболонка носової порожнини запалюється і товстішає, викликаючи закупорку носового каналу. Це призводить до порушення нормального відтоку слизу або навіть повністю його блокує.
  • Свербіння шкіри. Алергія - часта причина виникнення свербіння шкіри. Кропив’янка - безліч маленьких висипань на шкірі. Зазвичай триває декілька днів. Атопічний дерматит виникає в ранньому дитинстві. Триває захворювання роками, з раптовими загостреннями і періодами ремісії (полегшеннями).
  • Свербіж в очах. Якщо у вас алергія, свербіж в очах виникає без зовнішньої причини. Цей стан може продовжуватись тижнями. Повіки зазвичай бувають червоними і опухають.

Медики застерігають - якщо перераховані симптоми стали турбувати вас частіше і тривають більше звичайного, зверніться до спеціаліста: алерголога чи імунолога.

Оценка материала:

5.00 / 1
Медики пояснили, як розпізнати алергію 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
06.05.2023 421
Еще материалы раздела «Суспільство»