<
НОВИНИ ДНЯ: Жорстока, радянська людина: що західні ЗМІ пишуть про нового наступника Шойгу Бєлоусова  Американська військова допомога Україні вже в дорозі — Блінкен  Війна Росії в Україні: Шольц дав обіцянку  Курячі стегенця, мариновані в кефірі: простий рецепт  Наскільки задоволені життям українські біженці у Німеччині, Польщі та Чехії, - опитування  Скільки українських біженців готові колись повернутися з Європи − дані опитування шокують  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомовсі новини дня
Політика
Світ
07.05.2023 600

Пентагон замовив велику партію ПТРК Javelin для армії США та союзників

Міністерство оборони США уклало контракт на понад 1 млрд доларів для виробництва Javelin та пов'язаного з ним допоміжного обладнання.

javelin_t_me_milinua_1_650x410_07.05.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку Пентагону.

Контракт буде виконано в період з 2023 по 2026 роки. У разі виконання всіх опціонів, вартість продажу може становити 7,2 млрд доларів.

Планується наростити виробництво ракет Javelin до 3960 одиниць на рік до кінця 2026 року. В рамках контракту планується постачання ПТРК для потреб армії США та її іноземних союзників.

FGM-148 Javelin

Переносний протитанковий ракетний комплекс виробництва американських підприємств Raytheon та Lockheed Martin.

Перший серійний ПТРК третього покоління, обладнаний прицілом "вистріливши-забувши" - ракета має теплову головку самонаведення, тому оператор ракетного комплексу не має супроводжувати і коригувати політ ракети після запуску, поки вона наближається до цілі.

Оператор також може вибрати один із двох режимів атаки ракети: атака згори, для ураження бронетехніки у менш захищений верх, або атака по прямій.

Нагадаємо, що Міністерство оборони США виділило гроші на модернізацію підприємств для прискорення виробництва та постачання двигунів для протитанкових ракетних комплексів Javelin та переносних зенітних ракетних комплексів Stinger.

Компанія Raytheon Technologies у Сполучених Штатах повернула на роботу на свій складальний завод пенсіонерів. Такий крок пов'язаний з бажанням американського виробника озброєння наростити кількість випуску зенітних ракетних комплексів Stinger.

Оценка материала:

5.00 / 2
Пентагон замовив велику партію ПТРК Javelin для армії США та союзників 5.00 5 2
Політика / Світ
07.05.2023 600
Еще материалы раздела «Світ»