<
НОВИНИ ДНЯ: Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитуваннявсі новини дня
Бізнес
Економіка
07.05.2023 814

Японія імпортувала з РФ рекордну кількість морепродуктів

За підсумками 2022 року Японія імпортувала з Росії морепродуктів на рекордну суму в 1,2 млрд доларів.

_prapor_bank_yaponiyi_gettyimages_1235544857_41_650x410_07.05.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Kyodo.

Поганий улов Японії та більший обсяг вилову в Росії стали причинами того, що минулого року імпорт досяг найвищого рівня з 1992 року.

Попередній рекорд було зафіксовано у 2018 році, коли Японія імпортувала з Росії морепродуктів на суму 1,1 млрд доларів. За оцінками експертів, Японія імпортує близько 40 відсотків морепродуктів, що споживаються в країні, при цьому РФ посідає третє місце після Чилі та США за вартістю імпорту у 2022 році.

У товарному вираженні на краба-стригуна припадає найбільша частка імпорту з Росії минулого року. За словами джерел, збільшення імпорту також вплинула потреба Японії в нових джерелах імпорту через те, що США призупинили промисел краба-стригуна в Беринговому морі.

Імпорт пасти з мінтаю, а також сировини для рибних котлет камабоко збільшився приблизно у сім разів у порівнянні з попереднім роком. Погані умови рибальства в Японії також призвели до збільшення імпорту морських їжаків, лосося та форелі.

Раніше ми писали, що, незважаючи на повномасштабне вторгнення РФ в Україну, в уряді Японії досі існує посада міністра співпраці з Росією.

Також повідомлялося, що Україна та Японія розпочнуть співпрацю у сфері кіберзахисту. Це дозволить краще боронити українські об'єкти критичної інфраструктури.

Оценка материала:

5.00 / 2
Японія імпортувала з РФ рекордну кількість морепродуктів 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
07.05.2023 814
Еще материалы раздела «Економіка»