<
НОВИНИ ДНЯ: Липень в Україні розпочнеться зі спеки до +37: прогноз від синоптикині  Під Києвом з'явиться Національне військове меморіальне кладовище  Найсмачніший український борщ — рецепт  Спека посилиться: синоптик розповіла про погоду на початку липня  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Зеленський: у України із Заходом різне розуміння перемоги  Україну 1 липня розжарить до +37: синоптик розповіла, коли відпустить спекавсі новини дня
Бізнес
Економіка
07.05.2023 432

Дев'ять причин: в якому разі неможливе нарахування субсидій в Україні

Яка частина громадян не може отримати субсидію — дев'ять причин.

f979a498fcfaad664ea18631b2020790_07.05.23

Докладно про те, чому громадянам України можуть не нарахувати субсидію, нагадали в Міністерстві соціальної політики. В відомстві наголошують, що існує дев'ять причин для відмови, і докладно описали кожну з них. Пише ТСН. 

Хто не має право на субсидії в Україні

  1. Якщо загальна площа житлового приміщення понад 130 кв. метрів (для квартири у багатоквартирному будинку) чи 230 кв. метрів (для індивідуального будинку). Це правило не розповсюджується на дитячі будинки сімейного типу, багатодітних і названих сімей.
  2. Якщо член сім'ї здійснив фінансову операцію на суму понад 50 тисяч гривень протягом останніх 12 місяців. В цьому разі існує виняток: якщо було здійснено купівлю квартири (будинку) протягом півроку після продажу іншої квартири (будинку), що були єдиним житловим приміщенням у власності особи, і доходи від продажу не були враховані до сукупного доходу домогосподарства (потрібно додати документи, які підтверджують це).
  3. Якщо особа має на депозитному рахунку (рахунках) понад 100 тисяч гривень станом на 1 число місяця, коли призначається субсидія. Також це правило діє в разі, коли у особи є облігації внутрішньої державної позики на загальну суму понад 100 тисяч гривень.
  4. У власності особи є транспортний засіб,з року випуску якого минуло менше 5 років і який підлягає реєстрації в установленому законодавством порядку (крім причепа і мопеда), та/або більше одного транспортного засобу, що підлягає державній реєстрації і був випущений менше ніж 15 років тому (крім причепа і мопеда).
  5. У члена сім'ї чи особи зі складу домогосподарства є більше одного житлового приміщення у власності (будинок, квартира) станом на 1 число місяця, коли призначається субсидія. Крім житла і житлових приміщень у гуртожитках:
    1. що належить на правах спільної сумісної чи часткової власності;
    2. розташованого у сільській місцевості, селищах міського типу, на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі;
    3. на яке оформлено право на спадщину, за умови, що жодне з житлових приміщень, що перебувають у власності, у тому числі на яке оформлене право на спадщину, не здається в оренду, що підтверджується актом обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства;
    4. отриманого дитиною-сиротою, дитиною, позбавленою батьківського піклування, особою з їхньої кількості за рахунок державного або місцевого бюджету;
    5. знищеного/непридатного для проживання внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією РФ.
  6. Особа не повернула надмірно виплачену (перераховану) суму житлової субсидії за попередні періоди на вимогу уповноваженого органу чи не сплачує суми до повернення, які були визначені уповноваженим органом.
  7. Якщо на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії є особи, що досягли 18-річного віку, однак не отримують доходів, що можуть брати участь під час нарахування субсидії. Чи якщо вони отримували середньомісячний сукупний дохід менший за мінімальну заробітну плату і не сплатили жодного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.
  8. На день звернення за призначенням субсидії особа отримувала від постачальників послуг/підприємств інформацію про наявність просроченої заборгованості з оплати послуг (протягом трьох місяців), загальна сума яких перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
  9. У особи є борг у виконавчих провадженнях про стягнення аліментів на понад 3 місяці. Крім тих ситуацій, коли заборгованість у виконавчих провадженнях про стягнення аліментів за рішенням суду погашається частинами.

Оценка материала:

5.00 / 2
Дев'ять причин: в якому разі неможливе нарахування субсидій в Україні 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
07.05.2023 432
Еще материалы раздела «Економіка»