<
НОВИНИ ДНЯ: США попередили, що Грузія ризикує зв'язками з НАТО та ЄС через закон про іноагентів  В частині України втримається справжнє травневе тепло: прогноз погоди на 3 травня  Проблема хрущівок в Україні. Які варіанти рішення розглядають у парламенті  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвихвсі новини дня
Політика
Світ
08.05.2023 467

Туреччина відмовилась передати Україні С-400 через "суверенітет і незалежність"

У Туреччині підтвердили, що відмовились передавати Україні ППО.

a429d8f2dd4387636986d3879ae4e87b_08.05.23

США просили Анкару передати Україні російську систему ППО С-400, проте Туреччина навідріз відмовилась це зробити, щоб "зберегти свій суверенітет і незалежність". Пише ТСН. 

Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу в інтерв'ю телеканалу Haberturk.

Він підтвердив, що США намагались переконати Туреччину передати Україні ЗРК С-400, проте влада цієї країни навідріз відмовилась це зробити.

"Вони зробили пропозиції, які безпосередньо стосуються нашого суверенітету, наприклад, дати нам контроль над цим, дати його в іншому місці. Де наша незалежність і суверенітет?" - заявив Чавушоглу.

Нагадаємо, раніше координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що США велику увагу приділяють забезпеченню українців засобами протиповітряної оборони.

Також у Повітряних силах повідомили, що в Україні вже перебувають два дивізіони зенітно-ракетного комплексу IRIS-T, які показують гарні результати.

Оценка материала:

5.00 / 1
Туреччина відмовилась передати Україні С-400 через "суверенітет і незалежність" 5.00 5 1
Політика / Світ
08.05.2023 467
Еще материалы раздела «Світ»