<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: за яких умов  Коли не знаєте, що приготувати: три рецепти страв з мʼяса на вечерю  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умовивсі новини дня
Політика
Україна
09.05.2023 1011

"У росіян буде паніка": у Міноборони висловились щодо майбутнього контрнаступу

Наразі не має значення, де і коли Україна почне свій контрнаступ.

a4c65e10d4bf8c2f8c20bc458927103d_09.05.23

Заступник міністра оборони Володимир Гаврилов заявив, що росіяни будуть у паніці, коли розпочнеться український контрнаступ. Пише ТСН. 

Таку думку військовий висловив під час того інтервʼю виданню The Independent.

Він зазначив, що наразі не має значення, де і коли Україна почне свій контрнаступ.

"Коли це станеться, Росія буде в паніці, ви побачите багато паніки. Вони досі не розуміють, що [їхня] пропаганда демонструє неправдиву картину того, що насправді відбувається на місцях. Ця війна буде виграна на землі, а не на екранах телевізорів, не в інтернеті. Я не здивуюся, якщо одного дня, можливо, цього або наступного місяця, ми побачимо щось, що сприятиме негайному краху російської стратегії або її армії, економіки", - сказав Гаврилов.

Він зазначив, що ключовим моментом у підготовці контрнаступу стало утримання позицій у Бахмуті. Утримуючи позиція українці показали, що російська "військова машина" вже не має тієї потужності, яка була на початку війни.

"Бахмут продемонстрував не лише нам в Україні, але й ворогу, що для Росії немає військового рішення у цій війні; навіть гірше, наприкінці цієї війни на Росію чекає військова катастрофа, і ми це побачимо найближчим часом", - заявив він.

Гаврилов зазначив, що ситуація на місцях може почати розвиватися дуже стрімко після багатьох місяців виснажливої війни.

"Я можу лише сказати, що ми робимо все можливе, щоб закінчити війну якомога швидше… Я б дуже хотів, щоб 2023 рік став роком перемоги", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Кирило Буданов заявив, що Росія намагається накопичити певний запас ракет для того, аби зірвати український контрнаступ.

Крім того, ми раніше інформували, що президент Чехії Петр Павел, нагороджений генерал у відставці, який раніше був головним військовим радником НАТО, застеріг українське командування від катастрофи поспішного контрнаступу.

Оценка материала:

5.00 / 2
"У росіян буде паніка": у Міноборони висловились щодо майбутнього контрнаступу 5.00 5 2
Політика / Україна
09.05.2023 1011
Еще материалы раздела «Україна»