<
НОВИНИ ДНЯ: «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  Путін та Сі Цзіньпін намагаються "проштовхнути" свою ідею закінчення війни в Україні  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощі  Від 18 травня для чоловіків зміняться правила перетину кордону: без якого документа не випустять  Рейтинг банків: де найбільше грошей українціввсі новини дня
Політика
Україна
08.05.2023 410

"Повертаємо чесну історію": звернення Зеленського в День пам’яті та перемоги над нацизмом

Президент Володимир Зеленський опублікував звернення до українців і світу з нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Він наголосив, що Україна повернене собі чесну історію без ідеологічних домішок.

5fb39b005d5215779715a6f6f18fc300_1683496143_extra_large__2__650x410_08.05.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відеозвернення глави держави.

"Ми повертаємо нашій державі чесну історію без ідеологічних домішок. Саме 8 травня більшість народів світу згадує велич перемоги над нацизмом. Саме 8 травня світ вшановує памʼять усіх, чиї життя забрала та війна. Саме 8 травня набрав чинності Акт про беззастережну капітуляцію вермахту", - заявив Зеленський.

Глава держави повідомив, що подав до Верховної ради України законопроект, яким пропонується встановити 8 травня Днем памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

"Ми ніколи не забудемо внесок українського народу в перемогу над нацизмом. І ми не дамо брехати, ніби перемога в тій війні могла відбутись і без участі якоїсь країни або народу. Як тоді ми разом знищували зло, так і зараз ми разом знищуємо аналогічне зло. На жаль, зло повернулося. Хоч агресор тепер інший, у нього та сама мета - поневолення або знищення. І як тоді ми спиралися на спільну силу вільних народів, так і зараз ми бʼємося проти зла разом із вільним світом, разом із вільною Європою. І ми переможемо! Буде день нашої перемоги - День перемоги України. Буде!" - зауважив Зеленський.

Президент нагадав, що багато років тому на нашому континенті була встановлена традиція святкування саме 9 травня Дня Європи - для відзначення досягнутих миру та єдності.

"Сьогодні єдність на нашому континенті наближає нас до відзначення першого дня нашого миру. І правильно буде разом з усією вільною Європою відзначати День Європи", - вважає глава держави.

Тож він заявив, що сьогодні підписав відповідний указ, і щороку відзавтра 9 травня ми будемо вшановувати нашу історичну єдність - "єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм. Єдність, яка наближає мир".

"Вічна памʼять усім загиблим у Другій світовій війні! Слава кожному і кожній, хто бився проти нацизму та переміг! Слава всім нашим героям різних часів, яким ми однаково завдячуємо нашим життям!" - додав Зеленський.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Повертаємо чесну історію": звернення Зеленського в День пам’яті та перемоги над нацизмом 5.00 5 2
Політика / Україна
08.05.2023 410
Еще материалы раздела «Україна»