<
НОВИНИ ДНЯ: Чому спікер Джонсон погодився на допомогу Україні — The New York Times  Допоможе виграти війну чи просто її подовжить: Зеленський про роль допомоги США  Включно з ATACMS: коли США можуть відправити зброю Україні – відповідь сенатора  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де чекати зниження температури  Коли надійде до України допомога США: генерал назвав ймовірні сценарії  США схвалили військову допомогу Україні: у Кремлі вибухнули погрозами Вашингтону  Без істотних опадів та до +15°С: прогноз погоди по Київщині на 22 квітнявсі новини дня
08.05.2023 756

Стало відомо, скільки електромобілів зареєстровано в Україні

Попри війну, в Україні зберігається попит на електромобілі. Навіть відключення світла, які відбувалися під час ракетних ударів російських окупантів, не змусили українців відмовитись від електрокарів.

У Головному сервісному центрі МВС розповіли, скільки електроавтомобілів зареєстровано в Україні.

Станом на 1 травня в Україні загалом зареєстровано 53786 легкових електрокарів. Найбільше електроавтомобілів зареєстровано у:

  • Києві — 10282;
  • Одещині — 5489;
  • Дніпрі — 4795;
  • Львівщині — 4491;
  • Київщині — 3991.

У Головному сервісному центрі зазначили, що під час купівлі автомобілів на акумуляторних джерелах живлення не потрібно сплачувати збір до Пенсійного фонду.

Також для екологічних автомобілів у сервісних центрах МВС передбачені номерні знаки із символами зеленого кольору та окремими серіями.

«Варто зазначити, що такі номерні знаки можуть бути встановлені тільки на так званий «чистий» екомобіль, тобто такий, який живиться винятково електроенергією. Транспортні засоби гібридного типу в цю категорію не потрапляють», – йдеться у повідомленні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Стало відомо, скільки електромобілів зареєстровано в Україні 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
08.05.2023 756
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»