НОВИНИ ДНЯ: Саміт миру у Швейцарії: Портников попередив про "пастку" Китаю для України  Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна  Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода  Зливи з грозами, а у Карпатах до 0 градусів: прогноз погоди на тижденьвсі новини дня
Політика
Європа
09.05.2023 636

"Через теракти": Придністров'я попросило РФ збільшити кількість миротворців

Придністров'я неодноразово просило про збільшення чисельності російських миротворців.

42dcb035f1b31f31a4b94933208f8b83_09.05.23

Невизнане Придністров'я закликало Росію більшити кількість миротворців через погіршення ризиків безпеки. Пише ТСН. 

Про це розповів так званий голова представництва Придністров'я у Москві Леонід Манаков в інтерв'ю "РИА Новости" .

Він розповідає, що на сьогодні кількість миротворців у зоні безпеки не перевищує 450. Попри це, встановлений документами Об'єднаної контрольної комісії, має 3100 осіб.

"Тому така опція є, і вона виправдана з погляду погіршення ризиків безпеки, зокрема терористичної загрози, і при цьому юридично обґрунтована документами, ухваленими в рамках діяльності ОКК", - заявив він.

Також за його словами, Придністров'я неодноразово просило про збільшення чисельності російських миротворців, йдеться, зокрема і про набір військових із числа росіян, які постійно проживають у Придністров'ї.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Через теракти": Придністров'я попросило РФ збільшити кількість миротворців 5.00 5 2
Політика / Європа
09.05.2023 636
Еще материалы раздела «Європа»