НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Політика
Україна
09.05.2023 1521

Коли Рада перенесе День перемоги на 8 травня: відповідь Корнієнка

Верховна рада в травні має ухвалити законопроєкт про відзначення 8 травня Днем пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Відповідний законопроект вніс до ВРУ президент Володимир Зеленський.

3j0a1451_id80457_1300x867_4_650x410_09.05.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на першого заступника голови парламенту Олександра Корнієнка в ефірі телемарафону.

"До кінця травня Верховна рада, я сподіваюся, ухвалить за основу і в цілому без особливих обговорень і поправок цю ініціативу президента. І ми законодавчо закріпимо цю нову модель: 8 травня - День пам’яті й перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, 9 травня - День Європи", - розповів Корнієнко.

Зеленський пропонує Раді перенести День перемоги

Нагадаємо, сьогодні глава держави повідомив, що подав до Верховної ради України законопроект, яким пропонується встановити 8 травня Днем памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

За словами голови ВРУ Руслана Стефанчука, внесений президентом України законопроект буде розглянуто на найближчому пленарному засіданні.

Також президент вніс указ, згідно з яким від, 9 травня в Україні щороку святкуватимуть День Європи.

Оценка материала:

5.00 / 3
Коли Рада перенесе День перемоги на 8 травня: відповідь Корнієнка 5.00 5 3
Політика / Україна
09.05.2023 1521
Еще материалы раздела «Україна»