<
НОВИНИ ДНЯ: Українці масово виїжджають із кількох країн ЄС: дані Євростату  Правила проходження ВЛК змінились: у Міноборони описали механізм  Салат з печінкою, але без картоплі: смачна святкова страва зі звичайних продуктів  Коли буде Трійця 2024 року: чи змінюється дата за новим календарем, традиції і народні прикмети  Весна пішла на вихідний: частину України підморозить найближчими днями  Не восени. У Нідерландах повідомили деталі поставок F-16 в Україну  Часниковий соус "Айолі": після нього ви забудете про магазинний майонезвсі новини дня
Політика
Україна
09.05.2023 516

Гауляйтери "згортаються" у Скадовську та вивозять "документи" і награбоване морем – Генштаб

Також окупанти згортають діяльність своїх "адміністрацій" і в інших населених пунктах.

417109d227d1f40f072c67fb794288d2_09.05.23

Російська окупаційна "адміністрація" міста Скадовськ Херсонської області тікає із захоплених територій: вони планують вивозити морем награбоване майно українців та свою "документацію". Пише ТСН. 

Про це 8 травня йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

"У місті Скадовськ відзначено згортання діяльності районної та міської адміністрацій. Так, в ніч з 6 на 7 травня окупанти завантажили в автомобільний транспорт документацію, оргтехніку та інше майно державних установ, а вже на ранок 7 травня разом із сім’ями місто залишила значна частина російської окупаційної адміністрації. На цей час схожа ситуація спостерігається у таких населених пунктах області, як Михайлівка, Петрівка, Шевченка, Широке, Улянівка та Красне", - повідомили в Генштабі.

Награбоване в Україні росіяни планують вивозити через порт міста Бердянська, оскільки на Кримському мосту спостерігаються значні затори.

"Враховуючи багатокілометрові затори, які останнім часом утворилися на в’їзді до Криму та в районі Керченського мосту, вивезення документації та награбованого майна з державних установ тимчасово захопленої Херсонської області загарбники планують здійснити морським шляхом за допомогою суховантажного судна через порт міста Бердянськ", - йдеться у повідомленні Генштабу.

Нагадаємо, раніше Генштаб повідомляв, що російські окупанти проводять так звану "евакуацію" з кількох населених пунктів Запорізької області: вони грабують місцевих та вивозять із населених пунктів зрадників та їхні родини.

Керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в етері телемарафону повідомила, що "евакуацією" окупанти намагаються прикрити свої підрозділи.

Оценка материала:

5.00 / 1
Гауляйтери "згортаються" у Скадовську та вивозять "документи" і награбоване морем – Генштаб 5.00 5 1
Політика / Україна
09.05.2023 516
Еще материалы раздела «Україна»