<
НОВИНИ ДНЯ: Паска від Лілії Цвіт: давній рецепт господинь  Доступ до виплат та реєстрація. Які зміни для українців ухвалили у Польщі  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  Путін хоче покарати Шойгу за нездатність досягти цілей у війні в Україні: в ISW назвали ознаки  Рецепт заварної лимонної паски  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  З якими хворобами можуть мобілізувати: Міноборони опублікувало списоквсі новини дня
Політика
Світ
10.05.2023 374

Впевнена перемога України над РФ буде сигналом для стримування Китаю, - Фріланд

Впевнена перемога України у війні проти Росії дозволить стримати Китай від потенційної агресії.

img_2431_id47489_1300x820_650x410_10.05.23

Про це заявила віце-прем'єр Канади Христя Фріланд, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг.

"Найсильніший сигнал стримування, який ми можемо послати Китаю - це впевнена перемога України (у війні проти Росії - ред.)", - заявила вона.

При цьому Фріланд підкреслила, що поразка Росії покаже всім диктаторам світу, що "демократія готова захищатися і зрештою здатна перемогти".

Нагадаємо, раніше президент Чехії Петро Павло говорив, що Китаю не можна довіряти посередництво у встановленні миру між Росією та Україною, оскільки Пекіну вигідне затягування війни.

При цьому він вважає, що Захід входить в епоху стратегічного суперництва між демократією, з одного боку, та авторитарними правителями, з іншого.

Оценка материала:

5.00 / 2
Впевнена перемога України над РФ буде сигналом для стримування Китаю, - Фріланд 5.00 5 2
Політика / Світ
10.05.2023 374
Еще материалы раздела «Світ»