<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Світ
10.05.2023 414

США модернізують танки Abrams перед відправленням до України — ЗМІ

Через процес модернізації танки Abrams не братимуть участі у весняному контрнаступі.

179fdd095fa0bda0e9a81ffe3560474b_10.05.23

США піддають модифікації танки Abrams, які будуть відправлені до України, щоб деякі високотехнологічні деталі не могли потрапити до рук росіян. У Пентагоні ухвалили рішення замінити їх на інші компоненти. Пише ТСН. 

Про це інформує видання USA Today.

У повідомленні вказується, що через процес модернізації американські танки не будуть задіяні у весняному контрнаступі українських військових.

Американські чиновники та експерти заявили, що це необхідний запобіжний захід на той випадок, якщо до рук росіян потрапить хоча б один американський танк.

"Це може дати або не дати Росії можливість провести на них випробування і знайти вразливі місця", - заявив Колін Сміт, експерт з російських збройних сил у RAND Corp.

"Як і у випадку з іншою зброєю, уряд США відправляє іноземним урядам урізані версії своїх танків. Пентагон залишає свої танки найвищого класу для американських військ", - резюмує видання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські загарбники через нестачу озброєння перекидають на лінію фронту старі радянські танки Т-55, проте вони ще можуть бути ефективними.

Крім того, ми раніше інформували, що до 1 червня Україна отримає танки від Данії та Німеччини, які були зняті з озброєння данської армії 2005 року.

Оценка материала:

5.00 / 2
США модернізують танки Abrams перед відправленням до України — ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Світ
10.05.2023 414
Еще материалы раздела «Світ»