<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛК  У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військ  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Україні  Шалені черги біля ТЦК Києва: в Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуванням  Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю — голова МЗС Британії  Синоптикиня розповіла, чи потішить теплом погода на Великдень  Не тільки Донбас. Росія цього року хоче захопити Запорізьку область, - Павлюквсі новини дня
Політика
Світ
09.05.2023 428

США збираються оголосити перед контрнаступом пакет допомоги на $1,2 млрд, – CNN

США уже сьогодні можуть оголосити новий пакет допомоги Україні на 1,2 млрд доларів. Він призначений допомогти українцям перед контрнаступом.

Про це повідомляє CNN із посиланням на знаймого із планами американського посадовця.

За його словами, пакет включатиме БпЛА, артилерійські боєприпаси та ракети ППО, а також інше озброєння.

Про підготовку нового пакету з озброєнням для України вперше написало агентство Associated Press. Пакет підпадатиме під дію Ініціативи сприяння безпеці в Україні (USAI), що означає, що він буде укладатися за контрактом і закуповуватись у виробників замість того, щоб вилучатися безпосередньо зі запасів Міністерства оборони.

Пакети USAI мають на меті створити середньо- та довгострокове постачання для України.

Новий пакет стане вже 38-им від серпня 2021. Попередній пакет оголосили минулого тижня – його сума склала 300 млн доларів. До нього увійшли, зокрема, ракети, гаубиці та боєприпаси для HIMARS.

За оцінкою координатора і з питань стратегічної комунікації Ради нацбезпеки Джона Кірбі, Україна отримала приблизно 98% озброєння, про яке просила для проведення весняних наступальних операцій. Це бронетехніка, артилерія, ППО і боєприпаси.

Оценка материала:

5.00 / 1
США збираються оголосити перед контрнаступом пакет допомоги на $1,2 млрд, – CNN 5.00 5 1
Політика / Світ
09.05.2023 428
Еще материалы раздела «Світ»