НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Бізнес
Економіка
09.05.2023 359

G7 планує зміцнити глобальну фінансову систему на тлі проблем у банках

Країни "Великої сімки" обговорять, як ще більше зміцнити глобальну фінансову систему на зустрічі керівників фінансових лідерів цього тижня у Японії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Міністр фінансів Японії Сунічі Судзукі припустив, що поширення послуг соціальних мереж та інтернет-банкінгу почасти вплинуло на недавні банкрутства банків у США.

Країни проведуть обговорення з огляду на поточну фінансову ситуацію, сказав Судзукі журналістам перед зустріччю в Ніїгаті, Японія.

З початку березня в США збанкрутували чотири регіональні кредитори, у тому числі First Republic Bank, що стало другим за величиною банкрутством банку в історії США.

У квітні країни Великої сімки пообіцяли бути готовими вжити відповідних заходів для підтримки стабільності та стійкості світової фінансової системи.

Газета Nikkei повідомила у вівторок, що міністри "Великої сімки" викладуть плани щодо запобігання вилученню банківських вкладів, які призвели до краху Silicon Valley Bank.

Окремо Судзукі перерахував різні глобальні економічні виклики, які також обговорюватимуться у Ніїгаті, включаючи підтримку України та боргові проблеми у країнах із низьким та середнім рівнем доходу. За його словами, на порядку денному також є зміна клімату, глобальна охорона здоров'я та економічна безпека.

"Я хочу, щоб ця зустріч пройшла успішно з погляду співпраці з іншими країнами", - сказав він.

Оценка материала:

5.00 / 1
G7 планує зміцнити глобальну фінансову систему на тлі проблем у банках 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
09.05.2023 359
Еще материалы раздела «Економіка»