<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Світ
10.05.2023 519

США перекинули до Естонії найсучасніші винищувачі F-22: яка мета

НАТО готується стримувати агресію у балтійському небі.

65a96521d46649e432a168566dcea306_10.05.23

Військово-повітряні сили США у понеділок, 8 травня, перекинули на авіабазу Емарі під Таллінном (Естонія) ескадрилью багатоцільових винищувачів 5-го покоління F-22 Raptor. Пише ТСН. 

Про це повідомили у Командуванні ВПС США.

"Винищувачі п’ятого покоління ВПС США, які підтримують місію повітряного захисту Об’єднаних збройних сил НАТО вздовж східного флангу, 8 травня 2023 року виконали розгортання Agile Combat Employment на авіабазі Емарі, Естонія, для стримування агресії в регіоні Балтійського моря", - йдеться у повідомленні.

На початку квітня 12 винищувачів F-22 були перекинуті зі США на польську авіабазу Повідз для забезпечення місії, що доповнює можливості об'єднаної протиповітряної та протиракетної оборони на східному фланзі НАТО.

Командування ВПС США в Європі також зазначило, що в Латвії збройні сили Іспанії розгорнули систему протиповітряної оборони NASAMS, а британські винищувачі Typhoon, що перебувають в Естонії, здійснюють патрулювання повітряного простору над Балтикою.

"Країни Балтії – Естонія, Латвія та Литва – розташовані на критично важливому повітряному, сухопутному та морському коридорі, що вимагає скоординованого підходу між членами Альянсу для підтримки та підтримки міжнародної свободи маневру в усьому регіоні", - наголосили у ВПС США.

F-22 Raptor – це одномісний двореактивний тактичний винищувач п'ятого покоління, заснований на технологіях малопомітності. Максимальна швидкість літака – 2414 км/год, маса – 19,7 тонн, дальність польоту – 3000 кілометрів. Винищувач вважається першим літаком п'ятого покоління в американській авіації. Він здатен виконувати місії "повітря-повітря" і "повітря-земля".

Нагадаємо, американський винищувач F-16 розбився під час навчань поблизу кордону КНДР.

Оценка материала:

5.00 / 1
США перекинули до Естонії найсучасніші винищувачі F-22: яка мета 5.00 5 1
Політика / Світ
10.05.2023 519
Еще материалы раздела «Світ»