<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Чотири основних фронти: генерал Маломуж назвав найгарячіші напрямки у травні  Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Напад РФ на НАТО: в ГУР оцінили, за скільки днів Кремль може захопити країни Балтії  Потенційне створення ПВК в Україні: нардеп пояснив важливий нюанс  Чи може війна в Україні закінчитися найближчим часом: у розвідці США оціниливсі новини дня
Політика
Світ
10.05.2023 1126

Гіларі Клінтон заявила, що нападів на Україну з боку Росії можна було уникнути

Нападів на Україну з боку Росії можна було уникнути, якби західний світ "поставив на місце" президента РФ Володимира Путіна ще 2008 року.

592dec51bdc865894b27cd9a8c71936d_10.05.23

Очільник Кремля Володимир Путін напав на Україну, тому що Захід не зупинив його в Грузії. Пише ТСН. 

Про це заявила колишня державна секретарка США Гіларі Клінтон під час виступу у Канаді, передає "Укрінформ".

Клінтон висловила думку, що війни Росії проти України можна було уникнути, якби західний світ "поставив на місце" Путіна ще 2008 року під час віроломного вторгнення РФ у Грузію.

"Ми висловлювали наше повне неприйняття, але ніхто насправді нічого не робив. В один голос ми переконували Кремль до переговорів, розводили руками, ми мали багато інших проблем", – сказала Клінтон.

Аналогічна ситуація була і у 2014 році, коли Москва ініціювала криваві події на Донбасі. Західні партнери України фактично заплющували очі на масштаби тієї загрози, які таїв у собі путінський режим.

"Відповідно Путін підтвердив своє переконання, що йому може зійти з рук вторгнення в інші країни, втручання у вибори задля втілення його мети відновлення колишньої російської величі", – додала вона.

Напередодні експрезидент США Білл Клінтон пригадав розмову з російським диктатором 2011 року у Швейцарії. Ще тоді Клінтон зрозумів, що війна Росії з Україною — це "лише питання часу".

Оценка материала:

5.00 / 3
Гіларі Клінтон заявила, що нападів на Україну з боку Росії можна було уникнути 5.00 5 3
Політика / Світ
10.05.2023 1126
Еще материалы раздела «Світ»