<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Світ
10.05.2023 439

"Намагаються уникнути фіаско": Кремль змінює політику і готує росіян до тривалої війни

Погана ефективність російської армії змусила Москву покладатися на маси погано навчених і озброєних військ, включаючи найманців і умовно звільнених в'язнів.

6cc33b0f8d7ba061d4ea85ece7229977_10.05.23

Нещодавні зміни в законодавстві Росії свідчать про те, що Москва готується до тривалої війни в Україні. Зокрема, РФ спрощує призов нових військ, а росіянам стає все важче ухилитися від мобілізації. Пише ТСН. 

Про це пише Yahоo!news.

Зазначається, що Кремль розраховував на коротку війну та швидку перемогу, коли наказав російським військам вторгнутися в Україну в лютому 2022 року. Але російські лідери, схоже, готуються до тривалої та кровопролитної боротьби, з огляду на нові заходів, які пов’язані із призовом на військову службу.

«Росія крок за кроком вживає необхідні правові механізми, які адаптують економіку до воєнного стану», - розповіла Дара Массікот, експерт з російської армії RAND.

Російський уряд "методично проходить процес переходу до вищої готовності та тривалої війни", передає видання.

Наприклад, у квітні законодавці внесли зміни до російського закону про військовий обов’язок, щоб дозволити уряду надсилати цифрові призовні повідомлення , які будуть дійсними після розміщення, а не паперові повістки, які мали бути підписані одержувачем, щоб бути дійсними. На тих, хто отримує повістки та не з’являється в пунктах прийому на роботу, чекають різні покарання, наприклад, заборона на реєстрацію автомобіля або виїзд з країни.

"Від кінця 2022 року Росія зробила кілька цих "езотеричних" законодавчих змін, де вона посилює покарання за ухилення від військової служби, по суті встановлюючи сигнал тривоги для всіх. Ніхто не може покинути армію прямо зараз, якщо він не звільнений за станом здоров’я", - йдеться у повідомленні.

Массікот вважає, що Кремль намагається уникнути повторення фіаско " часткової мобілізації " 2022 року, коли Росія намагалася призвати на військову службу 300 тисяч осіб. Це спонукало сотні тисяч освічених або заможних молодих росіян втекти за кордон, знищуючи інтелектуальний капітал країни. Країна також призвали тисячі росіян непридатних або звільнених від військової служби, що призвело до рідкого визнання Путіним , що були допущені «помилки».

Для тих, хто залишився в Росії, процес був хаотичним.

"Вони не могли знайти людей. Вони мобілізували не тих людей, тому що у них була система квотного стимулювання. Вони просто передавали помилки вгору по ланцюжку, доки ланцюжок не виправляв їх і не скидав все назад», - каже Масскіот.

Тепер уряд переклав тягар дотримання законів про військовий обов’язок на окремих громадян.

За даними розвідки США, Росія зазнала 100 000 втрат військовими, включаючи 20 000 загиблих від 24 лютого.

Погана ефективність російської армії змусила Москву покладатися на маси погано навчених і озброєних військ, включаючи найманців і умовно звільнених в'язнів, щоб просто перемогти чисельно українські сили.

Якщо війна затягнеться, це створить нестійку потребу в робочій силі. Росія спробувала запровадити добровільні стимули, такі як надбавки до військової служби, і платити призовникам, які в деяких випадках вищі, ніж для їхніх офіцерів. Але ці спонукання загрожують споживати оборонний бюджет, які вже повинні замінити тисячі знищених броньованих машин і десятки літаків.

Зараз Росія посилає війська у бій танки 1940-х років, навіть висока оплата може не викликати особливого ентузіазму серед призовників і потенційних призовників.

«Це політичний театр, але зміни в законодавстві насправді викликають занепокоєння», - вказано у повідомленні.

Зазначимо, що російські загарбники через нестачу озброєння перекидають на лінію фронту старі радянські танки Т-55, проте вони ще можуть бути ефективними.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Намагаються уникнути фіаско": Кремль змінює політику і готує росіян до тривалої війни 5.00 5 2
Політика / Світ
10.05.2023 439
Еще материалы раздела «Світ»