НОВИНИ ДНЯ: Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьманивсі новини дня
Політика
Україна
10.05.2023 791

Два будинки та три квартири: ВАКС конфіскував майно херсонського колаборанта Сальдо

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції України та конфіскував активи херсонського колаборанта Володимира Сальдо.

3_facebook_com_saldovladimir_3_650x410_10.05.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Мін'юсту.

За даними прес-служби, 9 травня рішенням ВАКС у частково задоволено позов про застосування до Володимира Сальдо санкцій.

Цим рішенням в дохід держави стягнуто активи, що знаходяться у прямому володінні Сальдо, а також якими він володіє опосередковано, через колишню дружину Любов Сальдо.

Суд конфіскував такі активи:

  • 5 земельних ділянок в Херсоні;
  • 4 нежитлові приміщення в Херсоні й Криму;
  • 2 будинки в Херсоні;
  • 3 квартири в Криму, Одесі та Херсоні;
  • автівку Volvo 2020 року випуску;
  • 99,86% акцій ПрАТ "КАШТАН", зареєстроване в Коростишівському районі на Житомирщині. Компанія спеціалізується на видобуванні декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю
  • 30% акцій ПрАТ "ДЕЛЬТА-СЕРВІС" - транспортної компанії, зареєстрованої у Херсоні.

Екс-мер Херсона Володимир Сальдо - гауляйтер Херсонської області, призначений на цю посаду російськими окупантами. Проти Сальдо було відкрите кримінальне провадження за підозрою у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, що обтяжує покарання (ч. 2 ст. 111 КК України)

Оценка материала:

5.00 / 1
Два будинки та три квартири: ВАКС конфіскував майно херсонського колаборанта Сальдо 5.00 5 1
Політика / Україна
10.05.2023 791
Еще материалы раздела «Україна»