<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Світ
11.05.2023 432

Нідерланди активно обговорюють з США, Данією та Британією передачу Україні F-16, - прем'єр

Уряд Нідерландів розглядає можливість передачі Україні винищувачів F-16 та веде переговори зі своїми союзниками.

Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters .

"Ми активно обговорюємо з Данією, Великобританією, деякими іншими країнами в Європі, а також із США передачу Україні літаків F-16", - заявив Рютте під час візиту до Сан-Паулу.

За його словами, спочатку необхідно досягти угоди між усіма партнерами, як це вже раніше відбувалося в минулому перед постачанням в Україну гаубиць та танків Leopard 2, тому дискусія все ще продовжується.

Рютте знаходиться в Бразилії з триденним візитом у супроводі бізнес-делегації для переговорів, присвячених торгівлі та співпраці з метою сталого сільського господарства, а також переходу до альтернативної енергетики.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час візиту до Нідерландів заявив, що немає жодних причин не передавати Україні сучасні військові літаки.

Як зазначив президент України Володимир Зеленський, вже незабаром ЗСУ розпочнуть контрнаступ. Після цього є впевненість, що союзники нададуть нам бойові літаки .

Оценка материала:

5.00 / 2
Нідерланди активно обговорюють з США, Данією та Британією передачу Україні F-16, - прем'єр 5.00 5 2
Політика / Світ
11.05.2023 432
Еще материалы раздела «Світ»