НОВОСТИ ДНЯ: У Києві оновлено столітній температурний рекорд  Росія рекордно підвищить тарифи на газ для власного неселення  Стало відомо, скільки українських військових Британія підготує до кінця року  Синоптик дала прогноз на 26 вересня та розповіла, коли в Україну прийдуть дощі  Не мачо, а пацанчик із "дев'яностих": фінське видання опублікувало таємне відео з Путіним 30-річної давності  Зеленський про допомогу від США: є види зброї, які заявлять самі про себе на полі бою  Що змінилося в іранських “Шахедах” російського виробництва: детальний аналіз запчастинвсе новости дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.05.2023 442

Нагодуєте всю родину: бюджетна гуцульська страва на обід або вечерю

Гуцули добре знають, як із простих і доступних інгредієнтів приготувати смачну й ситну страву.

5ad5add52a0917eba13115cfe9307716_11.05.23

Страпачки — досить популярна гуцульська страва, яка готується дуже швидко і з простих інгредієнтів. Пише ТСН. 

Так на Закарпатті називають маленькі галушки, які подають зі смаженою цибулею, салом, грибами, тушкованою капустою. Часто їх використовують як гарнір. Як готувати смачні страпачки з картоплі, поділилася на своєму YouTube-каналі "Файна кухня" Наталія Машика.

Інгредієнти:

  • 760 г картоплі;
  • 100 мл молока;
  • 1 яйце;
  • 250 г борошна;
  • сіль за смаком;
  • сало і цибуля для засмаження.

Як приготувати страпачки:

  1. До сотейника налийте 100 мл молока, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Картоплю очистіть і наріжте, потім натріть на терці.
  2. Відкиньте натерту картоплю на сито, щоб стекла зайва рідина. Викладіть масу до ємності та залийте гарячим молоком. Швидко перемішайте. Додайте сіль, яйце і поетапно введіть борошно. Важливо, щоб консистенція нагадувала густу сметану.
  3. Поставте на вогонь сковорідку, викладіть нарізане сало, посмажте до шкварок. До каструлі налийте воду й доведіть до кипіння. Відщипуючи від тіста невеликі шматочки, кидайте їх у воду.
  4. Якщо галушка добре тримає форму, отже, густота тіста нормальна. Якщо ж вона розповзлася, потрібно додати ще борошна.
  5. Наріжте до шкварок цибулю, посмажте ще кілька хвилин. В цей час киньте всі галушки до киплячої води.
  6. Щойно галушки вспливуть, проваріть їх ще 2-3 хвилини і можна виймати.

Готові страпачки змішати з цибулею і шкварками, можна посипати зверху зеленню для смаку.

Оценка материала:

5.00 / 2
Нагодуєте всю родину: бюджетна гуцульська страва на обід або вечерю 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
11.05.2023 442
Еще материалы раздела «Суспільство»