<
НОВИНИ ДНЯ: На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  З якими хворобами можуть мобілізувати: Міноборони опублікувало список  Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києві  Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛК  У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військвсі новини дня
Політика
Світ
10.05.2023 403

Путіна на параді оточили фейковими ветеранами війни – вони жодного дня не були на фронті

Жоден із ветеранів, якими оточили кремлівського диктатора, не воював проти нацистських військ у Другій світовій війні.

3138008bec0cf60e39b61cca539b1f68_10.05.23

Президент Росії Володимир Путін 9 травня на параді у Москві сидів поруч із двома ветеранами НКВС та КДБ, які жодного дня не воювали проти нацистських військ у Другій світовій війні.

Про це пише російське опозиційне видання "Агентство". Пише ТСН. 

За даними ЗМІ, праворуч від Путіна сидів 98-річний Юрій Двойкін (на фото у кепці). 1942-го року, він записався до армії добровольцем, але на фронт так і не потрапив. Після закінчення школи снайперів, 1944-го року, його, у складі НКВС, відправили до Львівської області "виконувати операції з ліквідації націоналістичного підпілля на території західної України". Тобто, він був у складі підрозділів, які діяли проти ОУН-УПА.

"Ми мало знали про бандерівців на той час. Вони вчинили полювання: упродовж двох днів розстріляли понад 5000 людей, відчули себе господарями у Львові, в Україні. Ми зачищали весь регіон від націоналістів, ловили у лісах, покинутих хуторах", - згадував Двойкін.

Ліворуч від Путіна сидів Геннадій Зайцев, який народився 1934 року. На момент початку бойових дій йому було лише п'ять років від народження, а на момент закінчення – 11 років. Зайцева призвали на військову службу лише 1953 року. Після закінчення термінової служби він залишився в армії, а в 1959 почав служити в КДБ.

1968 року Зайцев брав участь в окупації радянськими військами Чехословаччини. Він керував групою 7-го Управління КДБ СРСР в операції, яка захопила будівлю МВС у Празі. У 70-х Зайцев очолив створену Юрієм Андроповим антитерористичну групу "Альфа".

Нагадаємо, Красною площею у Москві під час параду проїхався танк, вироблений в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путіна на параді оточили фейковими ветеранами війни – вони жодного дня не були на фронті 5.00 5 2
Політика / Світ
10.05.2023 403
Еще материалы раздела «Світ»