НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Світ
11.05.2023 410

Перетин кордону лише із візою: президентка Грузії пропонує посилити правила в'їзду для росіян

Також Зурабішвілі вважає, що потрібно більше конролювати росіян, які в'їжджають та покидають Грузію.

6d0a756dff044235daceae999af8346f_11.05.23

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі закликала розглянути питання запровадження тримісячних віз для росіян у відповідь на указ Путіна. Пише ТСН. 

Про це очільниця Грузії сказала на брифінгу у президентському палаці у середу, 10 травня.

"Пора, як я неодноразово просила, Раді Безпеки зібратися, зібратися публічно, і обговорити, навпаки, запровадження 3-місячних віз, яке нам необхідне, навіть з урахуванням внутрішніх викликів. Потрібен більший контроль з боку держави за росіянами, які в'їжджають до країни, що залишаються. Ми і толерантна країна, вживаємо всіх, це було видно за останній рік, але є речі, які не можуть відбуватися в країні", - сказала Зурабішвілі.

Путін скасував безвіз із Грузією та відновив авіарейси

Нагадаємо, 10 травня російський диктатор Путін підписав указ, яким скасовує візовий режим для громадян Грузії, окрім тривалого перебування для роботи та навчання, знімає заборону на прямі авіаперельоти.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі назвали це рішення з боку Росії черговою провокацією та "неприпустимими" діями. Вона наголосила, що про це не може йти і мови, "поки Росія продовжує агресію проти України та окупує нашу територію!".

Оценка материала:

5.00 / 2
Перетин кордону лише із візою: президентка Грузії пропонує посилити правила в'їзду для росіян 5.00 5 2
Політика / Світ
11.05.2023 410
Еще материалы раздела «Світ»