<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруванні  Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної радивсі новини дня
Політика
Світ
11.05.2023 414

НАТО біля кордонів РФ може стати ще більше: Японія веде переговори про відкриття офісу Альянсу

Раніше Китай застерігав Японію від такого кроку.

3494191903e555701acfe75d8c2470fc_11.05.23

Японія веде переговори із НАТО про відкриття офісу, першого такого роду в Азії, через російське вторгнення в Україну. Пише ТСН. 

Про це заявив міністр закордонних справ країни Хаясі Йосімаса в ексклюзивному інтерв’ю CNN у середу, 10 травня.

За його словами, вторгнення Росії до України має наслідки далеко за межами Європи, що змусило Японію переглянути регіональну безпеку.

"Причина, чому ми це обговорюємо, полягає в тому, що після агресії Росії проти України світ став більш нестабільним. Те, що відбувається у Східній Європі, не обмежується питанням у Східній Європі, і це безпосередньо впливає на ситуацію тут, у Тихому океані. Ось чому співпраця між нами та НАТО стає дедалі важливішою", – сказав він.

Автори видання вважають, що "відкриття офісу зв’язку НАТО в Японії ознаменувало б значну подію для західного альянсу на тлі поглиблення геополітичних розломів і, ймовірно, викликало критику з боку китайського уряду, який раніше застерігав від такого кроку".

Речник НАТО Джеймс Апатурай для CNN прокоментував цю інформацію.

"Що стосується планів відкриття офісу зв’язку в Японії, ми не будемо вдаватися в подробиці поточних обговорень між союзниками по НАТО. Ми і Японія маємо давню співпрацю", - сказав він.

Додамо, що російсько-японський кордон проходить між Росією з півночі та Японією з півдня. По всій довжині є морським. Як вважають у Японії, російсько-японський кордон пролягає через протоку Фріза, а острови на південний захід від неї (Ітупуп, Кунашир, Шикотан, група островів Хабомаї) є окупованими Росією.

Нагадаємо, що ЄС та Японія виступають проти плану США щодо заборони експорту до Росії.

Оценка материала:

5.00 / 2
НАТО біля кордонів РФ може стати ще більше: Японія веде переговори про відкриття офісу Альянсу 5.00 5 2
Політика / Світ
11.05.2023 414
Еще материалы раздела «Світ»