НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
10.05.2023 341

Кабмін розширив заборону на нафтопродукти

В Україні розширили заборону щодо нафтопродуктів, аби запобігти потраплянню російського палива на український ринок.

Про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів.

Зміни були внесені до постанови № 1147 "Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації".

Як пояснив заступник Міністра енергетики України Микола Колісник, відповідний крок допоможе захистити український ринок від потрапляння до нього палива невизначеного походження, тобто, російського. Він додав, що попри численні санкції, паливо Росії потрапляє до інших країн, а звідки на український ринок як ресурс невизначеного походження.

"За даними учасників ринку, такий ресурс реалізується з дисконтом, що робить економічно невигідними альтернативні маршрути постачання ресурсу походження non russian/не REBCO, які ринок активно вибудовував, долаючи дефіцит минулого року. Це спричиняло значний ризик дестабілізації паливного ринку", - пояснив заступник Міністра енергетики України Микола Колісник.

Зміни розширюють заборону на такі товари:

  • нафта й нафтопродукти, одержані з бітумінозних порід (мінералів), сирі;
  • нафта і нафтопродукти, одержані з бітумінозних порід (мінералів), крім сирих; продукти, в іншому місці не зазначені, із вмістом 70 мас.% або більше нафти чи нафтопродуктів, одержаних з бітумінозних порід (мінералів);
  • відпрацьовані нафтопродукти;
  • гази нафтові й інші вуглеводні в газоподібному стані;
  • паливо моторне альтернативне, в іншому місці не зазначене;
  • біодизель та його суміші, що не містять або містять менш як 70 мас.% нафти або нафтопродуктів, одержаних з бітумінозних порід.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кабмін розширив заборону на нафтопродукти 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
10.05.2023 341
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»