<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росіївсі новини дня
Політика
Україна
11.05.2023 491

Збивання ракети "Кинджал" системою ППО Patriot: експерт - про максимальний репутаційний удар по РФ

Росіяни завжди називали американську систему ППО неефективною та рекламували свою С-400.

4dc376e8c971f74672577707cf7848b2_11.05.23

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко розповів, що збивання ракети "Кинджал" системою ППО Patriot у небі над Києвом - це максимальний репутаційний удар по Росії.

Про це він сказав у інтерв'ю ТСН.ua.

Експерт наголосив, що це перший "Кинджал" який був збитий у сучасній історії - це унікальний випадок.

"Кинджал" завжди російська пропаганда піарила як ракету, яку неможливо перехопити - така, що не має аналогів у світі, перша гіперзвукова. Хоча від гіперзвукової в неї тільки швидкість, іншим характеристикам гіперзвукової зброї вона не відповідає", - пояснив Коваленко.

Експерт додав, що ЗРК Patriot - це конкурент російських С-300 та С-400 і тепер американська система ППО отримала чудову рекламу завдяки знищенню ракети окупантів.

"Російська пропаганда при цьому намагалася в інформаційному просторі своєму і інших країн дискредитувати ЗРК Patriot, тому що це основний конкурент російським системам С-300 та С-400 в світі експортних поставок. Тому вони завджи піддавали критиці ЗРК Patriot - що вони не повністю можуть впоратися з перехопленням ракет, що вони неефективні тощо. Отже, що відбувається - зброя, що "не має аналогів у світі", знищується. Робить це саме ЗРК Patriot. Це максимальний репутаційний удар по Росії, при цьому це чудова реклама для ЗРК Patriot", - наголосив Коваленко.

Нагадаємо, Повітряні сили України вперше збили російську гіперзвукову ракету "Кинджал" із ЗРК Patriot у небі над Києвом у ніч проти 4 травня. Ракету Х-47 випустив МіГ-31К з території РФ.

У Пентагоні інформацію про збивання російської ракети підтвердили.

Військовий експерт Роман Світан висловив припущення, що Росія планувала вдарити високоточною ракетою "Кинджал", яка була збита ППО Patriot, по Верховній Раді.

Оценка материала:

5.00 / 2
Збивання ракети "Кинджал" системою ППО Patriot: експерт - про максимальний репутаційний удар по РФ 5.00 5 2
Політика / Україна
11.05.2023 491
Еще материалы раздела «Україна»