НОВИНИ ДНЯ: Захоплення Вугледара навряд чи дасть росіянам особливу оперативну перевагу, - ISW  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Як приготувати куряче філе в соєвому соусі на сковороді  Що розлютило республіканців?: усе про розслідування візиту Зеленського та вимогу звільнити Маркарову  "Одягайтеся дуже тепло": синоптикиня Діденко попереджає про серйозне похолодання в Україні  Байден терміново збирає засідання “Рамштайну” на рівні лідерів  Як приготувати грецький соус дзадзикі: розповідає фудблогервсі новини дня
Політика
Україна
11.05.2023 610

Битва за Бахмут: Сирський повідомив, що ворог відступив на 2 км

Попри значну концентрацію військ і гучні заяви російських військових злочинців про наміри взяти Бахмут до 9-го травня, ворог так і не зміг захопити місто.

b6a1c267994e9bd2ea584dfc6df375eb_11.05.23

Завдяки продуманій обороні на Бахмутському напрямку ЗСУ там здійснюють ефективні контратаки. На окремих ділянках фронту ворог не зміг втримати натиск українських захисників та відступив на дистанцію до 2-х кілометрів. Пише ТСН. 

Про це повідомив генерал-полковник, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

Саме грамотне проведення оборонної операції виснажило підготовлені сили ПВК "Вагнер" і змусило на певних напрямках замінити їх гірше підготовленими підрозділами регулярних військ РФ, котрі зазнали поразки та відійшли.

"Наші сили оборони надійно тримають фронт та не дають ворогові просунутися вперед. Битва за Бахмут триває…" - повідомив Сирський.

Він також відзначив роботу 3-ї окремої штурмової бригади, яка в бою завдала ворогові потужного удару та показала міць української армії.

"Як казав Карл Фон Клаузевіц: "Війна ведеться до перемоги. І крапка. Слава Україні!" - додав командувач.

Тим часом колишній командир роти батальйону Айдар Євген Дикий назвав найбільшу проблему Збройних сил України на фронті. Російські планувальні бомби доставляють нашим військовим чимало проблем.

Оценка материала:

5.00 / 2
Битва за Бахмут: Сирський повідомив, що ворог відступив на 2 км 5.00 5 2
Політика / Україна
11.05.2023 610
Еще материалы раздела «Україна»