НОВИНИ ДНЯ: Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°всі новини дня
Політика
Світ
11.05.2023 425

Найбільша група в Європарламенті підтримала запрошення України до НАТО — ЗМІ

У партії вважають, що запрошення Києва до НАТО стане потужним сигналом для Путіна і його прихильників.

9b604c292e46d5bd2aaa72b3929d090f_11.05.23

9 травня, Європейська народна партія (ЄНП), що є найбільшою групою в Європарламенті підтримала запрошення України до НАТО на прийдешньому саміті. Партія ухвалила відповідний позиційний документ. Пише ТСН. 

Про це повідомляє "Українська правда" із посиланням на власні джерела.

Автори документа переконані, що членство України в Альянсі є необхідним для посилення НАТО, щоб об’єднати Захід довкола мети гарантувати мир у Європі. Це має дозволити запобігти реваншу РФ.

"ЄНП очікує, що майбутні саміти у Вільнюсі та Вашингтоні прокладуть шлях до надання Україні запрошення до вступу в НАТО і що процес вступу розпочнеться після закінчення війни і буде завершений якнайшвидше. Це зміцнить наш Альянс і стане ще одним кроком до сталого миру в Європі", – йдеться в документі.

У партії вважають, що запрошення Києва до НАТО стане потужним сигналом для Путіна і його прихильників про те, що Україна більше не перебуває в межах їхньої досяжності. У ЄНП переконані, перебування Києва в Альянсі заохотить Росію до внутрішніх перетворень, оскільки вона вже не зможе "знову піддатися імперській ностальгії".

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що всі члени Альянсу підтримують вступ України до військово-політичного блоку. Проте говорити, коли Україну приймуть до НАТО, поки що не береться.

Оценка материала:

5.00 / 1
Найбільша група в Європарламенті підтримала запрошення України до НАТО — ЗМІ 5.00 5 1
Політика / Світ
11.05.2023 425
Еще материалы раздела «Світ»