НОВИНИ ДНЯ: Саміт миру у Швейцарії: Портников попередив про "пастку" Китаю для України  Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна  Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода  Зливи з грозами, а у Карпатах до 0 градусів: прогноз погоди на тижденьвсі новини дня
Бізнес
Економіка
11.05.2023 374

Російське пальне більше не потрапить на український ринок – Кабмін ухвалив рішення

Кабмін перекрив можливість постачати до України пальне російського походження.

d6ee7d1e7a7bd109d79d7710a9c14746_11.05.23

Кабінет міністрів заборонив імпорт пального невизначеного походження, щоб таким чином перекрити можливість потрапляння російських нафтопродуктів до України. Пише ТСН. 

Про це у Facebook повідомив заступник міністра енергетики Микола Колісник.

Він зазначив, що попри чисельні санкції, заборони та ембарго пальне російського походження, нафта, нафтопродукти потрапляли до країн ЄС, Туреччину інші країни, а звідти і на український ринок, як ресурс невизначеного походження.

"Відтепер пальне невизначеного походження не зможе потрапити до українського ринку. Це ще один вагомий крок для захисту наших національних інтересів та суверенітету", - підкреслив Колісник.

Кабінет Міністрів України, доповнивши Постанову N1147, заблокував потрапляння російського пального, нафти та нафтопродуктів в Україну.

Заборона стосуватиметься таких видів товарів:

  • нафта й нафтопродукти, одержані з бітумінозних порід (мінералів), сирі нафта і нафтопродукти, одержані з бітумінозних порід (мінералів), крім сирих; продукти, в іншому місці не зазначені, з вмістом 70 мас.% або більше нафти чи нафтопродуктів, одержаних з бітумінозних порід (мінералів), причому ці нафтопродукти є основними складовими частинами продуктів; відпрацьовані нафтопродукти;
  • гази нафтові й інші вуглеводні в газоподібному стані;
  • паливо моторне альтернативне, в іншому місці не зазначене;
  • біодизель та його суміші, що не містять або містять менш як 70 мас.% нафти або нафтопродуктів, одержаних з бітумінозних порід.

Нагадаємо, вартість бензину може зрости вдвічі – експерт розповів, чого очікувати на ринку пального.

Оценка материала:

5.00 / 2
Російське пальне більше не потрапить на український ринок – Кабмін ухвалив рішення 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
11.05.2023 374
Еще материалы раздела «Економіка»